Giveaway: win een fairtrade t-shirt!

Giveaway: win een fairtrade t-shirt!

Olu Vandenbussche
geschreven door Olu Vandenbusschelaatst aangepast op 20/08/2015
Manel, de startup van Gents textielontwerpster Olu Vandenbussche, ontwerpt stoffen op maat. Het bedrijf volgt daarbij de principes van slow design (ambachtelijke kwaliteit, lokale en duurzame productie, streven naar zerowaste enz.). Vanaf september lanceert Manel ook een ecologische stoffencollectie en mikt daarmee op het groeiende aantal mensen die gebeten zijn door de naaimicrobe.

Stoffen met GOTS-label

Manels' stoffen zijn GOTS-gecertificeerd, dat wil zeggen dat ze gemaakt zijn van duurzaam geteelde vezels en bedrukt werden met een minimaal verbruik van water, inkt en chemicaliën. Olu Vandenbussche ontwerpt de prints zelf en vertrekt daarbij altijd van potloodschetsen die pas in een tweede fase worden gedigitaliseerd. Soms werkt ze enkele dagen of zelfs weken aan een print tot die helemaal op punt staat. Het is dan ook niet de bedoeling om wisselende, seizoensgebonden collecties te creëren. In plaats daarvan wordt er op regelmatige basis een nieuw dessin voorgesteld zodat de collectie op organische wijze blijft groeien. De stoffen zijn blijvend beschikbaar en worden enkel op bestelling gedrukt. Zo worden overschotten vermeden en kan Manel haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Door de beperkte oplage en de tijdsintensieve manier van werken zijn de stoffen duurder dan gemiddeld. Manel richt zich dan ook tot de bewuste consument die bereid is iets meer te betalen voor kwalitatieve en duurzame materialen.

Win een fairtrade T-shirt van Manel

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Manel (via het popupvenster op www.manelprints.com). Deze maand kan je er bovendien een T-shirt mee winnen, geproduceerd in een fairtrade project in Bangladesh en bedrukt in België. De print is een eigen illustratie van Manel en gebaseerd op het verhaal van de kikkerprins. Er zijn 2 versies, één voor jongens en één voor meisjes, telkens in 2 kleuren. Lees onze post op bloglovin.com om te weten te komen hoe je er eentje kan winnen. 

www.facebook.com/maneldesign
www.manelprints.com