Minder plastic? Mei PlasticVrij gaat ervoor!

Minder plastic? Mei PlasticVrij gaat ervoor!

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 25/04/2018
Mei PlasticVrij is een bewustwordingscampagne over de impact van ons gebruik van plastic op het milieu en onze gezondheid. Het opzet is simpel: één maand het gebruik van plastic verminderen. En dat met zoveel mogelijk mensen – burgers, organisaties en groepen. Doe jij ook mee?
© Mei PlasticVrij

Doe mee!

Je kunt nu al registreren, grasduinen door de info en tips, je vrienden op de hoogte brengen, je bedrijf enthousiasmeren, enz, zodat je tegen 1 mei goed voorbereid en met zoveel mogelijk handlangers van start kan gaan. Concreet: schrijf je in op de website www.meiplasticvrij.be en duid via een actielijst aan wat jij deze maand van plan bent te doen. De organisatie meet de gezamenlijke inspanningen en maken ze bekend. Elke kleinste inspanning juichen ze toe!

Doe mee met Mei PlasticVrij! Praat over ons, lees erover, sluit je aan, doe mee. Alleen samen kunnen we de wereld plasticvrijer maken

Laat je inspireren door de vele tips om je dagelijkse leven plasticvrijer te maken. Check op de kalender alle plastic-gerelateerde activiteiten in mei. Doe mee aan onze Plogging Day op 21 mei. Of creëer zelf een happening. Keuze genoeg!

Waarom Mei PlasticVrij?

Wegwerpplastic is een wereldwijd probleem, voor de oceanen, maar ook op land. Elke minuut komt er een volle vrachtwagen plastic in onze zeeën bij. Dat zegt genoeg. Microplastics zitten inmiddels overal, ook op je bord, én in je lichaam. Het is bewezen dat plastics die ftalaten en BPA’s (bisfenol A) bevatten onze hormonen verstoren. In hun rapport van 2013 stelde de UN WHO dat hormoonverstoorders een steeds grotere global threat vormen. Redenen te over om van plastic onze topprioriteit te maken.

Mei PlasticVrij is een burgerinitiatief getrokken door een handvol geëngageerde vrouwen en vrijwilligers, die zelf niet perfect plasticvrij leven, maar graag in de maatschappij meer afvalarme alternatieven willen zien.

 

Meer info vind je op www.meiplasticvrij.be of op de Facebook-pagina.

 

© Mei PlasticVrij