Duurzame babykleren in de kijker tijdens Fair Fashion Fest

Duurzame babykleren in de kijker tijdens Fair Fashion Fest

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 19/02/2015
Op 1 maart gaat in MIAT Gent het eerste Belgische festival rond eerlijke mode door, dat bruist van creativiteit, verwennerij en verhalen. Tijdens dit Fair Fashion Fest zet My Fair Baby duurzame kleding voor baby’s en kinderen in de schijnwerpers.
Foto: www.ittikid.com

Duurzame babykleding, van vintage tot biokatoen

In het My Fair Baby-gedeelte kan je terecht voor informatie over verschillende soorten babytextiel, zoals hennep, bio-katoen, fairtrade katoen, eco-wol en bamboe. Je ontdekt het aanbod van web- en tweedehandswinkels met ecologische en/of vintage babykledij, kan een kijkje nemen in boeken om zelf kinderkleding te maken, ontdekt hoe je een babykledingruil organiseert of hoe je babykleding kan huren. Neem deel aan een workshop rond duurzame kleding of win informatie in over herbruikbare luiers.
Lees hier het My Fair Baby-dossier over duurzame babykleertjes

Een greep uit de rest van het programma

Breng kleren die je wil pimpen, of die je graag doorgeeft aan iemand anders. Want upcycling, pimpen, doorgeven en ruilen staan zeker op het programma. Wie weet krijgt jouw oude jeans een tweede leven als strikje of lampkap. Duurzame kleding kopen kan in verschillende verkoopstands met bio- en fairtrade cosmetica, fairtrade mode, kinderkleding en babykleding, en vintage voor groot en klein. Geniet van modeshows met streetwear of volg een van de verschillende workshops over de katoen- en kledingindustrie. Met sprekers van Rank a Brand, Schone KlerenCampagne, Rachida Aziz en Lynsey Dubbeld. Verder is er een info- en verwenmarkt, met stijl- en kleuradvies, een gratis barbier en allerlei lekkers.

Belmundo Noord-Zuid-maand

Het Fair Fashion Fest is een initiatief van Oxfam Wereldwinkel Gent-Centrum en Dienst Noord-Zuidsamenwerking Stad Gent, in samenwerking met MIAT, Netwerk Bewust Verbruiken, Oxfam Solidariteit, Wereldsolidariteit, Rank a Brand, Schone Klerencampagne, Femma, de Kringwinkel Brugse Poort, HoGent Natuur en Techniek, andere partners en vrijwilligers. Het kadert in de Gentse Belmundo Noord-Zuid-maand, die dit jaar als thema grondstoffen heeft.

Praktische info

Fair Fashion Fest
1 maart 2015 van 13u-18u
MIAT - Minnemeers 9 - 9000 Gent
Alle activiteiten en workshops zijn gratis en gaan door tussen de vaste museumcollectie. De toegang tot het MIAT-museum is uitzonderlijk gratis voor de Festivalgangers.
fairfashionfest.be

Ook gepost in: Baby