Wat een slipje ons kan vertellen? Speel het textielspel

Wat een slipje ons kan vertellen? Speel het textielspel

Katrien Voet
geschreven door Katrien Voetlaatst aangepast op 27/06/2024
Elk kledingstuk, zelfs een klein slipje, is gelinkt aan mensen, dromen en uitdagingen verspreid over de hele wereld - Je ontdekt het spelenderwijs

 

Dit spel toont het web van draden die de wereld van de textielindustrie weven. Het laat je ontdekken hoe elk (katoenen of synthetisch) slipje gelinkt is aan mensen, dromen en uitdagingen verspreid over de hele wereld.

Het spel is gemaakt door Quinoa asbl onder de titel ‘Jeu de la Bobine. Les dessous du vêtement’ en vertaald door De Transformisten vzw. De makers van het spel haalden inspiratie bij de documentairefilm 'La vie d’une petite culotte' door Yann Verbeke (2018, productie Léa Productions & Goodplanet Belgium, check de korte teaser video op Vimeo).  

De Transformisten werkt aan een samenleving waarin iedereen goed kan leven binnen de grenzen van mens en planeet, een “economie van genoeg”. Voor textiel betekent dat: fast fashion afzweren en voluit kiezen voor duurzaam textiel en een transparante, rechtvaardige productieketen. Daarom is De Transformisten partner van de Schone Kleren Campagne van vakbonden, ngo's en consumenten-organisaties (i.s.m. WSM, ABVV, ACV, FOS, ACV Puls, BBTK, ACV Metea, ABVV Algemene Centrale en Test Aankoop) en de internationale Clean Clothes Campaign. 

Op het Wereldkamp in de Hoge Rielen gaat De Transformisten het het textielspel uittesten - op 3 juli 2024 is dat. (De inschrijvingen voor het Wereldkamp zijn helaas al afgesloten.) We kijken ernaar uit! Wil je het spel ook eens (in het Nederlands) spelen? Contacteer ons!