Wat is de ecologische voetafdruk?
De ecologische voetafdruk is een getal dat weergeeft hoeveel biologisch productieve grond- en wateroppervlakte nodig is om je consumptieniveau te kunnen handhaven, en om de afvalproductie te kunnen verwerken.
In het improvisatiekoken is het uitgangspunt niet het recept maar wel de seizoensgroenten. In deze masterclass van 1,5 dag leer je theorie én praktijk. Dag 1 (zaterdag 10 november) krijg je inzicht in wat ecologische voeding is en wat de basis is van improvisatiekoken. Een chef getuigt en een improcooksessie wordt voorbereid. Dag 2 (zaterdag 1 december) ga je aan de slag! In kleine groepen word je begeleid door Kevin Storms (groentekok en drijvende kracht achter restaurant Foodstorms), door Leentje Speybroeck, medewerker samenkoken bij Velt en door Emelie Heller, medewerker gezonde voeding bij Velt. Aan het eind van de sessie verorberen we samen ons zelf bereid impro-buffet.
Na deze masterclass ken je het verschil tussen improvisatiekoken en de klassieke manier van koken. Je hebt de basisprincipes ontdekt om met succes te improviseren. Je hebt de vaardigheden ontwikkeld om met de improvisatiemethode een lekkere, ecologische en evenwichtige maaltijd te bereiden. Vanaf nu bespaar je jaarlijks heel wat euro's doordat je van alle restjes iets heerlijk kunt maken!
Je hebt een basiskennis in kooktechnieken (bv. via opleiding tot hulpkok of door zelfstudie). En je bent op zoek naar nieuwe kookinzichten want je hebt heel veel zin om voedsel op een andere manier te bereiden.
Deze Masterclass kadert in een reeks van een nieuw opleidingsprogramma dat Velt lanceert over tuin en voeding. Wil je meer weten over de masterclasses rond grootfruit, bodem en ecologisch koken, check www.velt.nu/masterclass en blijf op de hoogte van het programma-aanbod.