Knuffels en knuffeldoekjes uit biologisch katoen

Knuffels en knuffeldoekjes uit biologisch katoen

placeholder
geschreven door Ivan Derudderlaatst aangepast op 18/06/2019
Al te vaak worden aan baby's en aan kinderen spulletjes cadeau gegeven die een enorme voetafdruk hebben op onze aarde, denken we maar aan alle speelgoed dat van plastiek is gemaakt en waar de oceanen vol van liggen. Hier bespreek ik een mooi alternatief voor duurzame knuffeldoekjes uit biologisch katoen.

Knuffels en fopspeendoekjes uit biologisch katoen

In plaats van al die synthetisch en kunstmatig gefabriceerde poppen en knuffels is het goed om eens stil te staan bij het feit dat het ook anders kan! Wat zijn de voordelen van duurzaam en natuurlijk materiaal bij de creatie van iets simpels zoals een knuffelpopje?

Wel, er zijn enkel voordelen!

Zo wil je toch steeds het beste voor jouw baby, de beste kwaliteit is nog steeds het gebruiken van natuurlijke grondstoffen, ook voor knuffeldoekjes. Voor deze knuffels wordt alleen biokatoen gebruikt, ook voor de stuffing, de vulling van het knuffeltje.

Deze baby spulletjes worden trouwens ook gemaakt in een fair trade omgeving, dit is geen massaproduct waar de leverancier enkel en alleen denkt aan een zo hoog mogelijke winstmarge. Hier staat de natuur en de baby op de eerste plaats! Ook voor het kleuren van deze knuffeldoekjes wordt alleen gedacht aan natuurlijk, biologische en niet-toxische kleuren.

Voor het vervaardigen van deze doudou's zijn er ook enkele certificaties vereist, een nog betere manier om controle uit te oefenen zodat de klant zeker is dat deze poppen uit bio-katoen zijn vervaardigd. Deze knuffels beantwoorden aan de volgende strenge certificaten:

OEKO-Tex 100

De STANDARD 100 van OEKO-TEX® is een wereldwijd consistent, onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor ruwe, halfafgewerkte en afgewerkte textielproducten op alle verwerkingsniveaus, maar ook voor de gebruikte accessoires. Deze arikelen kunnen worden gecertificeerd: ruwe en geverfde / afgewerkte garens, geweven en gebreide stoffen, accessoires zoals knopen, ritssluitingen, naaigaren of labels, kant-en-klare artikelen zoals alle soorten kleding, huishoudelijk textiel, bedlinnen, badstofproducten.

GOTS

GOTS staat voor de Gobal Organic Textile Standard. Dit is een wereldwijde standaard voor het vervaardigen van textiel op basis van organische vezels. De standaard houdt rekening met zowel de ecologische als de sociale aspecten die samengaan bij het fabriceren van deze stof. Dit is dé standaard om zeker te zijn dat jouw product gemaakt is van organisch textiel.

Dit zijn de criteria:

  1. Biologische certificering van vezels op basis van erkende internationale of nationale normen zoals de IFOAM-familie van normen, EEG 834/2007, USDA NOP.
  2. Certificering van vezels uit de omschakelingsperiode is mogelijk, enkel als de toepasselijke landbouwnorm dergelijke certificering toestaat.
  3. Een textielproduct met de GOTS-labelkwaliteit of standaard 'biologisch' moet minimaal 95% gecertificeerde biologische vezels bevatten, terwijl een product met de labelkwaliteit 'gemaakt met biologisch' minimaal 70% gecertificeerde biologische vezels moet bevatten.

CE

De CE markering is een standaard die aantoont dat jouw product voldoet aan de regels binnen de EER (de Europese Economische Ruimte)

U kan deze knuffels uit biologisch katoen en schapenwol vinden in de betere webwinkel.