Babyblij verkoopt tweedehands babyartikelen

Babyblij verkoopt tweedehands babyartikelen

Frieske Van Uytvanck
geschreven door Frieske Van Uytvancklaatst aangepast op 09/10/2017
Met haar eerste baby ontdekte Frieske 'de wereld van de babyuitzet'. "Veel materiaal is nuttig met een baby (op komst), maar er hangt al snel een prijzig kaartje aan en het nut is vaak tijdelijk," zegt Frieske. Daarom besloot ze om Babyblij op te starten en tweedehands babymateriaal te verkopen.

"De wereld van de babyuitzet"

Frieske Van Uytvanck, een jonge mama van 26 jaar uit Lokeren, schonk op 5 december 2015 het leven aan haar eerste dochter, Rhona. Deze gebeurtenis zette heel haar wereld op zijn kop en zorgde meteen voor de inspiratie om in bijberoep een eigen zaak op te starten.

Al van jongs af aan leerde Frieske spaarzaam zijn. Op haar 18de ging ze alleen wonen en slaagde ze erin een universitair diploma in het sociaal werk te behalen. Ook tijdens haar zwangerschap en na de bevalling was het financieel niet altijd makkelijk om rond te komen aangezien werkverwijdering en borstvoedingsverlof nog steeds een grote hap uit het budget nemen.

Veel materiaal is nuttig met een baby (op komst), maar er hangt al snel een prijzig kaartje aan en het nut is vaak tijdelijk

Ondertussen raakte Frieske vertrouwd met “de wereld van de babyuitzet”. Veel materiaal is nuttig met een baby (op komst), maar er hangt al snel een prijzig kaartje aan en het nut is vaak tijdelijk. Zo ontstond het idee om bepaalde items te verhuren, bijvoorbeeld co-sleepers (aanschuifbedjes om gemakkelijk borstvoeding te kunnen geven).

Ook de tweedehandsmarkt bleek zeer interessant om kosten te besparen. Alleen is deze heel versnipperd, tijdrovend, niet altijd even betrouwbaar of toegankelijk. Ook daar wou Frieske een meerwaarde in brengen door tweedehandsmateriaal aan te bieden met een persoonlijke service.

Missie van Babyblij

 • Overzichtelijk winkelen (geen overaanbod aan facebookgroepen en reacties)
 • Materiaal goedkoper dan nieuw maar in goede staat
 • Uw gemak primeert (afhalen, BabyBlij komt aan huis...)
 • Snelle service als het dringend is (bijvoorbeeld een handkolf nodig bij een (dreigende) borstontsteking, BabyBlij behandelt jouw vraag met spoed)
 • Persoonlijk (voor vaste klanten maakt BabyBlij op basis van de smaak pakketjes voor toekomstige kledingmaten klaar)

Pop up verkoop Babyblij

Zo is in oktober 2016 BabyBlij ontstaan, een onderneming in verkoop en verhuur van tweedehands babykledij en -benodigdheden. Hoewel gestart als onlineshop, vind je BabyBlij al eens op een tweedehandsbeurs of rommelmarkt en mensen kunnen steeds op afspraak terecht. En nu is er dus een eerste pop-up verkoop: van 28 oktober tot en met 5 november in de Julius Péestraat 8 in Lokeren. Frieske haar schoonouders zijn zo vrij hun huis tijdelijk ter beschikking te stellen, een budgetvriendelijke kans voor BabyBlij.
Door samenwerking met verschillende kleine (en grotere) zelfstandigen wordt een goodiebag voorzien voor de eerste 25 klanten met baby. Ellen Sergeant van De Babykangoeroe geeft op 31 oktober een infosessie over draagdoeken en het laatste weekend is er 1-2-3 euro-verkoop van babykledij. Redenen genoeg om eens langs te komen. Van 28 oktober tot en met 5 november, van 10 tot 17 u of ’s avonds op afspraak.

Praktische info:

 • In de herfstvakantie van zaterdag 28 oktober t.e.m. zondag 5 november, van 10u tot 17u ('s avonds op afspraak).
 • Adres: Julius Péestraat 8, 9160 Lokeren
 • Dinsdagavond 31 oktober 2017 om 19u: infosessie draagdoeken door Ellen Sergeant van de Babykangoeroe, 10 euro p.p., inschrijven via info@babyblij.be
 • Zaterdag 4 en zondag 5 november: 1-2-3 euroverkoop babykledij.
 • Meer info: www.BabyBlij.be en Facebook
 • 0496060434  
pop-up verkoop BabyBlij
pop-up verkoop BabyBlij