Inforeeks 'Een nieuwe visie op economie'

Inforeeks 'Een nieuwe visie op economie'

De Blauwe Bloem De Blauwe Bloem
geschreven door De Blauwe Bloem De Blauwe Bloemlaatst aangepast op 12/12/2016
Kunnen we economie funderen op broederschap in plaats van op broederstrijd? Welke drie verschillende kwaliteiten heeft geld en hoe kunnen die tot hun recht komen? Hoort concurrentie wel thuis in een eigentijdse economie? Rond deze en andere vragen organiseert de Vereniging voor Associatieve Economie tussen maart en juni een reeks van zes bijeenkomsten.
winkel

De Vereniging voor Associatieve Economie - in samenwerking met de associatieve winkel De Blauwe Bloem - organiseren deze reeks voor wie ervan overtuigd is dat we in de nabije toekomst een nieuwe vorm van economie nodig zullen hebben. Voor onszelf, maar nog veel meer voor onze kinderen en kleinkinderen. De vragen die aan bod komen, worden benaderd onder het motto van Albert Einstein: “We kunnen problemen niet oplossen met dezelfde manier van denken, waarmee we die problemen veroorzaakt hebben". De initiatiefnemers van De Blauwe Bloem maken de nieuwe ideeën tastbaar via o.a. hun eigen ervaringen met 28 jaar associatief ondernemen. Om deze reeks te volgen, heb je geen specifieke voorkennis nodig.

Associatief ondernemen?

De Blauwe Bloem is een natuurvoedingswinkel in Gent. Het assortiment bestaat voor het grootste deel uit levensmiddelen, maar er worden onder andere ook textiel- en onderhoudsproducten, bijenwaskaarsen en cosmetica verkocht. Anders dan andere winkels werkt deze zaak volgens het principe van de associatieve economie. Dat betekent dat het de winkeliers er niet om te doen is geld te verdienen, maar een transparante handel uit te bouwen. De klanten geven aan wat ze nodig hebben en op basis daarvan bouwt de winkel samenwerkingsprojecten op met boeren, telers en andere producenten. Ook de prijzen van de producten komen voort uit overleg tussen al de betrokken partijen.

Praktische info

  • Wanneer: 14 januari – 21 januari – 04 februari – 18 februari – 11 maart – 25 maart 2017, telkens op zaterdagochtend van 10u tot 13u.
  • Locatie: De Blauwe Bloem, Lange Steenstraat 52, 9000 Gent.
  • Inschrijven: Prijs voor de hele reeks is € 120 (€ 90 voor studenten). Wil je eerst even 'proeven' voordat je je voor de hele reeks inschrijft? Dan kan je jezelf voor de eerste bijeenkomst aanmelden en € 20 (€ 15 voor studenten) betalen. Inschrijven kan telefonisch (09/233.05.74) of via mail (info@AE-Vereniging.org). Je inschrijving is definitief na ontvangst van de deelnemersbijdrage op bankrekening van de AE-Vereniging: BE90 5230 8023 4132 (TRIOBEBB).
  • Info/contactpersoon: Luuk Humblet  info@AE-Vereniging.org of 09/233.05.74
  • Meer info: www.AE-Vereniging.org en www.De-Blauwe-Bloem.org