Hoe meer we delen, hoe meer we hebben, weten ze bij MAAKbar

Hoe meer we delen, hoe meer we hebben, weten ze bij MAAKbar

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/03/2021
De vrijwilligers van MAAKbar in Leuven twijfelen niet lang over het antwoord wanneer De Transformisten hen de vraag stelt: 'Hoeveel is genoeg?'.

 

Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten. Samen met een community van Transformisten –bewuste burgers, duurzame burgerinitiatieven, onderzoekers, activisten, circulaire ondernemers– willen we een economie van genoeg vormgeven. Die garandeert een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van mens en planeet. Ons gesprek start met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'.

 

HOEVEEL IS GENOEG?

We stelden de vraag ook aan de trekkers en vrijwilligers van MAAKbar in Leuven. MAAKbar is een maakplek, leerplek, ontmoetingsplek, herstelatelier... Je kunt er terecht voor Repair Cafés, een gereedschapsbibliotheek en vijzenbib, een plantenasiel, circulaire wandelingen, zero waste workshops enz. Alle activiteiten draaien er rond participatie van burgers en vrijwilligers. Zo maakt MAAKbar de circulaire economie een inclusief en participatief verhaal.
Het maakt van MAAKbar een echte Transformist naar een economie van genoeg, een inclusieve herstel- en deeleconomie. 

Over het antwoord op 'Hoeveel is genoeg?' twijfelde het team van MAAKbar niet lang: 

“The more we share, the more we have” of 

"Hoe meer we delen, hoe meer we hebben".

 

Meer lezen 

Hier vind je meer informatie over de werking van MAAKbar en de activiteitenkalender (die zelfs in coronatijden nooit helemaal stilvalt).

 

Ook gepost in: Genoeg