Het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is

Het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 19/08/2022
Elke tiende van een graad telt. Kom daarom op 23 oktober naar Brussel voor de Klimaatmars: 'Walk for your future'.

 

Elke tiende van een graad telt

Een nieuwe Klimaattop komt eraan in november. De politiek moet in actie schieten. Laten we de straat op gaan en stappen voor onze toekomst 

>>> Kom naar de Klimaatmars op zondag 23 oktober 2022 in Brussel <<<

 

De klimaatcrisis is hier en nu

In grote delen van de wereld zien we de rampzalige gevolgen. Ook in België hebben we de afgelopen maanden hittegolven, langdurige droogtes en dramatische overstromingen gezien. Misschien word je daar kwaad van. Of moedeloos?  

Maar het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is. Het is nog steeds mogelijk de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Elke tiende van een graad telt! 

 

Een andere weg is mogelijk

We eisen een toekomst waarin biodiversiteit groeit, waarin menswaardigheid centraal staat en internationale solidariteit ons handelen drijft. 

We stappen om onze fundamentele rechten te laten gelden. Het recht op leven en op een gezond milieu. Recht op gezond voedsel waarvan de productie de planeet en de mensenrechten niet onderuit haalt. Wij hebben allen recht op betaalbare en duurzame energie. 

We stappen omdat niemand mag achterblijven. Klimaatrechtvaardigheid is voor iedereen, ongeacht economische situatie, gender, achtergrond, beperking of etniciteit. 

 

Klimaatmars voor concrete en krachtige politieke actie

Jij kunt helpen: 

Zo maken we er samen een sterke actie van voor onze toekomst.

>>> Surf naar backtotheclimate.be en lees meer over wat jij kunt doen <<<

  

Organisatie 

De Klimaatmars is een initiatief van de Klimaatcoalitie / Coalition Climat, een nationale bundeling van krachten van meer dan 90 organisaties (milieu, internationale solidariteit, vakbonden, jeugdraden, burgerbewegingen...) die zich willen inzetten voor klimaatrechtvaardigheid. De Transformisten maakt er overtuigd deel vanuit.