We maken een Genoeg gazet

We maken een Genoeg gazet

Stefanie De Bock
geschreven door Stefanie De Bocklaatst aangepast op 07/04/2024
Welkom op onze open redactie- en knutselavond 15 april
Stijn Wens toont De Vonk, wijkkrant en voorbeeld voor de Omrijk gazet, 2022
Stijn Wens toont De Vonk, wijkkrant en voorbeeld voor de Omrijk gazet, 2022

  

Na de Omrijk gazet maken we een Genoeg gazet. Daarin schetsen we met de hulp van diverse Transformisten hoe het pad naar een economie van genoeg er concreet uitziet, waarom we mensen willen uitnodigen om dat pad te kiezen, welke zacht glanzende horizon daar wacht...

Als lid van de Wellbeing Economy Alliance (WeAll) laten we ons inspireren door deze zine: 'Turbulent Times' gemaakt door het team van Wellbeing Economy Alliance Aotearoa New Zealand. We kennen Nieuw-Zeeland is een van de landen waar Bruto Nationaal Geluk is ingevoerd als indicator voor hoe goed het land ervoor staat in plaats van het Bruto Nationaal Product, dat een graadmeter is voor de (blinde) groei van de economie. (Je leest er hier meer over.)

Met de Genoeg gazet willen we tonen wat er mogelijk is wanneer ons land (en Europa) na de verkiezingen van 2024 ook zou kiezen voor het goede leven, voor een economie van genoeg voor iedereen.

De Genoeg gazet wordt een uitnodiging om te filosoferen over de vraag 'hoeveel is genoeg?'. We plannen al bijdragen zoals 'Waarom delen en repareren de wereld kan veranderen' of '10 jaar Fashion Revolution: een luide vraag om te vertragen'. Op maandag 15 april kan onze bende van genoeg extra bijdragen verzinnen en creatief spelen met tekstfragmenten, collages, tekeningen, cartoons... Vormgever Stijn Wens die bakken ervaring heeft met zines en (wijk)krantjes, neemt ons op sleeptouw. 

Wil je meewerken aan onze zine? Wees welkom op onze gazet-knutselavond.

WAAR

In het kantoor van De Transformisten in Mundo Matongé, Edinburgstraat 26, 1050 Brussel (op wandelafstand van station Brussel-Centraal en vlakbij Metro Naamsepoort)

WANNEER

Op maandag 15 april 2024 vanaf 18u

DEELNEMEN

Geef vooraf een seintje via stefanie@detransformisten.be als je graag meewerkt, dan voorzien we een vegan avondmaal

 

Redactietafel Omrijk gazet, 2022
Redactietafel Omrijk gazet, 2022
Ook gepost in: Genoeg