Samuel In The Clouds

De film Samuel In The Clouds is een indringend portret van een man en een berg, van hoop en wachten. Samuel wacht op het terugkeren van de sneeuw op de hoogste skipiste ter wereld. Een documentaire over hoe om te gaan met klimaatverandering, wanneer die samenvalt met het verdwijnen van je toekomst.
Samuel in the Clouds
Samuel in the clouds

Samuel In The Clouds gaat in première op 22 april (Earth Day), op het MOOV - Festival, een wereldwijd een jaarlijks terugkerend evenement. Earth Day laat ons stilstaan bij ons eigen consumptiegedrag en welke invloed die heeft op onze aarde. Samuel is één van de mensen voor wie die invloed sterk voelbaar is.

Het verhaal

Samuel, een 50-jarige Aymara man, stapt elke dag vanuit El Alto naar het voormalige skiressort op de top van de Chacaltaya (5400 meter hoog). Hij verwelkomt er dagelijks nternationale toeristen in een skihut om samen van het adembenemend zicht op La Paz te genieten. Dertig jaar lang bediende Samuel de skilift, maar de laatste jaren smolt de gletsjer helemaal weg. De man blijft echter hopen op nieuwe sneeuw voor de hoogste skipiste ter wereld. Honderd meter lager ligt het hoogste klimaatlaboratorium ter wereld, waar wetenschappers de veranderingen in het klimaat bestuderen.

Met het verhaal van Samuel die hoog boven de wolken droomt van nieuwe sneeuw, vestigt regisseur en klimaatactivist Pieter Van Eecke de aandacht op het klimaat en draagt hij op een creatieve manier bij aan het maatschappelijke debat. Netwerk Bewust Verbuiken mocht al een voorvertoning zien en kan alleen maar besluiten dat dit een niet te missen film is. Binnenkort ook bij jou in de buurt te zien: samuelintheclouds.com/screenings/.

Help de film mee te verspreiden. Like de Facebook-pagina en deel de trailer.