Dit was Share Fest - in woord en beeld

Dit was Share Fest - in woord en beeld

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 11/12/2023
(Her)beleef Share Fest op 25 november 2023 in Antwerpen
Share Fest - workshop Samen beheren en eerlijk delen door Commons Lab - foto De Transformisten
Share Fest - workshop Samen beheren en eerlijk delen door Commons Lab - foto De Transformisten

 

Share Fest in en rond De Nieuwe Vrede in Antwerpen (Berchem) toonde bezoekers hoeveel mogelijkheden er al zijn om spullen, ruimte of kennis te delen. Op een inspiratiemarkt konden deelnemers kennismaken met bestaande deelinitiatieven en op een Deel-safari door Antwerpen ontdekten ze mogelijkheden in Berchem, zoals de bibliotheek voor werkgereedschap GeriefBieb in Buurthuis Posthof. In diverse workshops, inspiratiesessies, gesprekken... konden deelnemers hun kennis en vaardigheden verdiepen, ideeën voor nieuwe deelinitiatieven verkennen.

Katrien Voet, projectcoördinator Share Fest en inhoudelijk medewerker De Transformisten, zegt daarover: De Transformisten gaat resoluut voor beter in plaats van meer. Met een beweging van actieve burgers en organisaties timmeren we aan een solidaire deeleconomie die iedereen meeneemt in de transitie naar een duurzame maatschappij.

Dankjewel aan iedereen die deelnam aan Share Fest, alle vrijwilligers en partners: stad Antwerpen - Team Commons, Avansa regio Antwerpen, Beweging.net Antwerpen, Buurtwerk Posthof, Catapa, Clothing Loop, Commons Lab, Coop Centraal, Curieus, De Beek, De Nieuwe Vrede, Green Deal Huren en Delen, Growfunding, Klimplant, KlimaatContact, Oppepper, Refu Interim, Repair&Share, Wij delen, Yust hotel en vele andere (deel)initiatieven. 

 

Een kort verslag van alle sessies en links naar de gegeven presentaties vind je op deze webpagina: 

>>> Verslag Share Fest - in woord

 

Een foto-album van Share Fest vind je op onze Facebook pagina: 

>>> Foto-album Share Fest

 

De aftermovie kun je hier bekijken: 

Share Fest - opening in zaal De Nieuwe Vrede - foto De Transformisten
Share Fest - opening in zaal De Nieuwe Vrede - foto De Transformisten