FSC-Parket versus Bamboe

FSC-Parket versus Bamboe

Sandra Van Doorn
geschreven door Sandra Van Doornlaatst aangepast op 16/10/2018
Een parketvloer is duurzaam en ecologisch. Vooral wanneer je kiest voor FSC-parket of bamboe. Maar welk van deze twee soorten komt er het beste uit?
bamboe parket foto van fremozia

Wat is FSC-parket?

De afkorting FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het is een organisatie die erop toeziet dat de bossen voor de hout op een duurzame manier beheerd worden. Met oog voor de natuur, geen roofkap. Voor wie bewust koopt is dit FSC parket dus een goede keuze.

Wat is bamboe parket?

Bamboe parket wordt gemaakt van bamboestengels. In theorie is het geen houtsoort maar een gras. Wat bamboe zo ecologisch interessant maakt is de snelle groeitijd. Een plant kan meerdere centimeters per dag groeien. Hierdoor is de impact op de natuur minimaal.

Wat is de beste keuze?

Vanuit een duurzaamheid-standpunt is bamboe het meest interessante materiaal voor een houten vloer. Simpelweg door de groeisnelheid. Dezelfde oppervlakte 'bos' produceert meer hout met minder grondstoffen (meststof, water,...). 

Natuurlijk is er ook een persoonlijke voorkeur voor een bepaalde houtsoort. Bamboe parket is eerder beperkt in het aantal patronen en kleuren. Bij FSC-parket is er veel meer keuze.

Foto bron: https://www.fremozia.be/bamboe-parket/