Cohousing Negenhoek zoekt nog bewoners. Infosessie Heverlee 10 maart

Cohousing Negenhoek zoekt nog bewoners. Infosessie Heverlee 10 maart

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 11/02/2020
Cohousing Negenhoek in Kortenberg gaat de uitdaging aan om een leuke woonbuurt te creëren waar duurzaamheid, ecologie en sociaal contact hand in hand gaan. Daar draagt elke bewoner op eigen ritme en volgens eigen mogelijkheden toe bij, ook de kinderen.

Het project

Op een voormalige witloofboerderij in Kortenberg komen 26 woningen en appartementen. De toekomstige bewonersgroep komt maandelijks samen om het project vorm te geven, de bouwmaterialen te kiezen, de tuin in te richten,… In het cohousingproject heeft iedereen een eigen woning, maar is er ook een gemeenschappelijke tuin en worden er binnenruimtes gedeeld, zoals een atelier, een speelruimte, logeerkamers en een coworking space.

Nieuw: kindervergadering

Op een heuse kindervergadering laat Cohousing Negenhoek de jonge bewoners meedenken: hoe zien zij hun toekomstige speelruimte? Welke elementen willen ze zeker terugvinden in de gemeenschappelijke tuin? Gaan ze voor een klim- en klauterbos? Wat denken ze van kippetjes in de tuin?

Buren gezocht

Geïnteresseerde kopers en investeerders zijn welkom op de maandelijkse infosessie. Volgende infosessie op dinsdag 10 maart – 18u30 in ViaVia, Naamsesteenweg 227, 3001 Heverlee. Inschrijven per mail naar cohousing.negenhoek@gmail.com of via volgend formulier. Vragen via projectbegeleider Eef Tanghe: eef@cohousingprojects.be - 0472 50 45 22. Meer info: www.cohousingnegenhoek.be.

Ook gepost in: Delen