Duurzame tuinmeubelen

Tuinmeubelen zijn in iedere tuin terug te vinden. Van een grote loungeset tot een charmant tuinbankje. Niet ieder tuinmeubel is gemaakt van duurzaam materiaal. Steigerhout is tegenwoordig hét materiaal voor duurzaam georiënteerde tuingenieters. Door maatwerk is er voor elk wat wils, van tuin tot boven op het platte dak! Hier vind je de mogelijkheden.
Afbeelding steigerhouten meubelen
Houzz.com

Steigerhouten tuinmeubelen
Steigerhout, wie kent het niet. In veel tuinen is het materiaal terug te vinden, waarbij je zou denken dat de trend nu wel zijn hoogtepunt heeft bereikt. Deels is dit ook het geval, de standaard tuinbanken en stoelen zijn goed verkocht, maar de markt begint aardig verzadigd te raken. Toch stort deze markt van duurzame tuinmeubelen niet in, waardoor zou dit komen? Dit komt met name door de hoge vraag naar op maat gemaakte meubelen. Heb je een klein balkon of een lastige hoek in de tuin waar je nooit gebruik van maakt omdat alle meubels rechte hoeken hebben? Dan blijft het bewerkbare steigerhout altijd een goede keus omdat deze meubels voor een schappelijke prijs op maat gemaakt worden.

Steigerhout binnenshuis
Veel interieurstylisten gebruiken steigerhout om een warme landelijke stijl in huis aan te brengen. Hierdoor verovert steigerhout ook langzaam maar zeker terrein in onze woonkamer en slaapkamer. De meubelmakers maken de mooiste steigerhouten meubels in hun atelier zoals:
• bedden
• dressoirs
• nachtkastjes
• tv-meubels
• kledingkasten

De meubels van steigerhout zijn vrij groot, je moet dus wel beschikken over een forse kamer. Dit past dan ook helemaal bij de robuustheid en de charme van het grove materiaal. Het is dan ook mooi om een enkel product te kiezen van steigerhout per ruimte, zodat hier alle aandacht naartoe gaat. Op deze manier komt het steigerhout goed tot zijn recht.

Steigerhouten meubels op je platte dak
Groene daken worden steeds vaker verkozen boven de welbekende bitumineuze dakbedekking. Een groendak heeft dan ook fijne duurzame voordelen:
• Het zorgt voor natuurlijke airconditioning.
• Het haalt schadelijke stoffen uit de lucht.
• Het verbetert de (geluids)isolatie.
• Het draagt bij aan het verbeteren van het klimaat.

Tegenwoordig zijn de steigerhouten meubelen niet alleen te vinden op terrassen bij horeca gelegenheden of in de tuin bij de buurman, maar worden ze ook op deze groendaken geplaatst. Dit doet de duurzame uitstraling van de dakwerken dan ook ten goede. Zo is er voor ieder wel iets wils met steigerhout. Niet alleen voor in de tuin of in de woonkamer, maar zelfs voor op je balkon of groendak.

Ook gepost in: Maatschappij & Lifestyle