Feest in Berchem op 19 mei: 1 jaar GeriefBieb, opening NaaiPunt

Feest in Berchem op 19 mei: 1 jaar GeriefBieb, opening NaaiPunt

Caroline Van Peteghem
geschreven door Caroline Van Peteghemlaatst aangepast op 16/05/2022
Welkom in Buurthuis Posthof!

Buurthuis Posthof in Berchem heeft twee goede redenen voor een gezellig feest op donderdag 19 mei. Of eigenlijk drie ...

 

GeriefBieb bestaat 1 jaar

Een jaar geleden opende Buurtwerk Posthof een gereedschapsbibliotheek: GeriefBieb

Buurtbewoners die een schuurmachientje, een hoge ladder of ander klusmateriaal nodig hebben, hoeven dat niet aan te kopen en daarna thuis te stockeren. Ze kunnen lid worden van GeriefBieb en dat materiaal eenvoudigweg lenen. Zoals je een boek haalt in de bibliotheek. Spullen afhalen of terugbrengen kan elke donderdag van 18u30 tot 19u30. Een vergoeding betalen voor je ontlening kan in euro of in de gemeenschapsmunt 'Buur'. 

Voor de opstart van GeriefBieb en het ontwikkelen van laagdrempelige manieren om de buurt enthousiast te maken voor spullen delen, werkte Buurtwerk Posthof samen met Muntuit, De Transformisten, Peerby.be en collega's van VOC Opstap / TalentO in Roeselare onder de noemer Superdelers. Met steun van de Vlaamse overheid. Daar lees je op deze pagina meer over.

 

NaaiPunt opent officieel de deuren

Een nieuwigheid in Buurthuis Posthof is NaaiPunt: een plek waar je de kunst van het naaien kunt leren. NaaiPunt organiseert workshops over naaien met de naaimachine. Onder de noemer Atelier Repair kun je er ook kleding en ander textiel leren herstellen. De data van de workshops en meer informatie vind je op de website

NaaiPunt heeft een eigen winkel, NaaiGoed, waar je tweedehands / recup stoffen, fournituren en kleren kunt kopen. Open van dinsdag tot en met donderdag, van 9u tot 17u. Op donderdag is er ook een avondopening voorzien van 18u30 tot 19u30.

 

Feest en Buurtijdcafé 

Op donderdag 19 mei 2022 viert Buurtwerk Posthof het éénjarig bestaan van GeriefBieb en de officiële opening van NaaiPunt van 17u30 tot 19u30. Kom gerust een kijkje nemen in Buurthuis Posthof, Patriottenstraat 62, Berchem en laat je verwennen met een hapje en een drankje. De gereedschapbibliotheek is doorlopend open. 

De feestelijke avond in Posthof gaat verder met een Buurtijdcafé om 19u. Dat is een bijeenkomst van buurtbewoners die deelnemen aan Buurtijd, het ruilsysteem waarbij je elkaar helpt en elkaar vergoedt in de gemeenschapsmunt 'Buur'. Meer daarover op buurtijd.be. Ook wie interesse heeft om in te stappen, is van harte welkom.

In het Buurtijdcafé laten deelnemers en elkaar weten waarnaar ze op zoek zijn en welke hulp ze zelf graag aanbieden. Heb jij nog een creatief idee? Ben je op zoek naar iemand die op je hamster wil letten deze zomer? Rij jij graag voor je buurman naar het containerpark? Kom uitwisselen hoe je elkaar kunt helpen.