Repair & Share Fest 2017

Het Repair & Share Fest is hét feest van repareren, maken en delen. Kom op zaterdag 18 november naar NEST (de oude stadsbib in Gent) en laat je inspireren! Wat staat er op het programma: een inspiratiemarkt met tal van initiatieven rond repareren, maken en delen, een gezellig geefplein, een Repair Café XXL, een Repair Battle, boeiende sprekers en workshops voor jong en oud.
Netwerk Bewust Verbruiken

Feest van delen, repareren en maken

Delen, repareren en maken is in opmars. Steeds meer mensen gaan op zoek naar andere manieren van consumeren (of minder consumeren), en genieten van alle bestaande en opkomende deel-, repareer- en maakinitiatieven! Bezoek de inspiratiemarkt en maak kennis met mensen en organisaties die zelf dingen maken, repareren en delen. Ontdek hoe een Repair Café werkt en ontmoet reparateurs en creatievelingen uit heel Vlaanderen. Schenk jouw ongebruikte spullen aan het geefplein, en neem zelf iets leuks mee. Vind inspiratie bij de demonstraties en workshops, bewonder originele stands en geniet van de animatie, het lekkere eten en de unieke locatie!

Bezoek het Repair & Share Fest - een feest van delen, repareren en maken

Op het programma

 • REPAIR CAFÉ XXL door GMF (10u-13u)
  Een Repair Café is een gezellige, gratis bijeenkomst, waarop vrijwillige reparateurs helpen bij het herstellen van allerlei voorwerpen, zoals kleding, elektrische apparaten, fietsen, enz. Breng iets mee dat kapot is (klein elektro- pc - smartphones - textiel - fietsen) en laat het herstellen door de enthousiaste reparateurs van het Repair Café XXL. Wees er snel bij!
   
 • GEZELLIG GEEFPLEIN (10u-16u)
  Een Geefplein is een markt waarop alles gratis is. Iedereen die kledij, speelgoed, babyspullen, boeken en CD's over heeft, komt deze afgeven. Mensen die spullen zoeken, kunnen ze gewoon meenemen. Je leest het goed, gratis!
   
 • INSPIRATIEMARKT (12u-18u)
  De inspiratiemarkt dompelt je onder in de stad van de toekomst. Wandel door de verschillende wijken van deze stad en ontdek de wereld van maken, repareren en delen. Hier leer je meer dan 50 initiatieven van dichtbij kennen: Ik Deel, Muntuit, De Stuyverij, Solidare-it, Listminut, Autodelen, Boeren & Buren, de Pastory, Happy Kiddo, Dégage, Samentuinen Velt, Deeltuinen, Het Glas Dorp, Marie's Fairtrade Shop, en nog veel meer! Ontdek hier wie er allemaal komt.
   
 • CAFE PARLE (doorlopend van 12u tot 18u)
  Kom in ons café genieten van gratis koffie en thee, en luister ondertussen naar inspirerende mensens die ons vertellen hoe je auto’s, kinderkledij, ja, zelfs kinderen deelt, je spullen repareert, nieuw geld uitvindt, en zoveel meer.
   
 • REPAIR BATTLE (15u - 16u)
  Iedereen kan iets fixen! Durf jij een kous te stoppen, een lamp te doen branden, of een fietsband te plakken in een race tegen de klok? Laat de repareerder in jou wakker worden en doe mee aan de repareerwedstrijd van de eeuw. De winnaars kapen mooie prijzen weg.
   
 • SPECIAL GUEST ANTHONY LIEKENS (16u-17u)
  What the Hack?! Lezing/performance door Anthony Liekens. Hij vertelt met een ongebreideld enthousiasme over de beweging van 'hackers', open source en de groeiende beweging van uitvinders en makers.
   
 • SALONGESPREK: Hoe fixen we de wereld? (17u-18u)
  Dialoog tussen Lieven Blancke (Repair Cafés, Timelab) en Thomas Opsomer (reparateursplatform IFixit en instrumentheek Tournevie)
   
 • WORKSHOPS EN BELEVENISSEN (doorlopend van 12u - 18u)
  Verwaarloosde planten reanimeren, designlampen maken, upcyclen en repareren, plantenpotjes maken,... Heb je zin om bij te leren of om de handen uit de mouwen te steken? Kom dan naar één van de denk- of doe-workshops. Ook voor kinderen valt er heel wat te beleven.

Praktische info

Het Repair & Share Fest vindt plaats op zaterdag 18 november 2017, van 10u tot 18u. Op een unieke locatie: de oude stadsbibliotheek van Gent, nu tijdelijk ingevuld als NEST (Graaf van Vlaanderenplein 40 - 9000 Gent). Inkom is gratis. CollectActif verwent de smaakpapillen met voedseloverschotten.

Facebook Event -

- Ontdek hier het volledige programma van het Repair & Share Fest -

 

- Dit event wordt georganiseerd door Netwerk bewust Verbruiken, in samenwerking met Gents MilieuFront en Stad Gent (Dienst Verbinden en Ontmoeten) en met de steun van Gent Klimaatstad -

Sponsors Repair & Share Fest