Fair Fashion Fest (1 maart) dompelt je onder in wereld van schone kleren

Fair Fashion Fest (1 maart) dompelt je onder in wereld van schone kleren

Jonathan Janssens
geschreven door Jonathan Janssenslaatst aangepast op 19/02/2015
Fair Fashion Fest is het eerste Belgische festival rond eerlijke mode. Kom je op 1 maart onderdompelen in een wereld van schone kleren. Neem deel aan DIY-textielworkshops, woon lezingen over de kledingindustrie bij, laat je inspireren op de streetwear modeshow en snuister bij de verkoopstands met hedendaagse fairtrade mode.
fair fashion fest

Het Fair Fashion Fest bruist van creativiteit, verwennerij en verhalen. Het wordt vooral een leuke dag, waarop je ook iets bijleert over (on-) eerlijk textiel en over hoe het anders kan. Ontdek welke verhalen schuilen in je kleerkast en druk ook jouw stempel op de mode van morgen.

Een greep uit het programma

  • DIY textielworkshops: jeans wordt strikje bij de strikjesfabriek, Eco-chique juwelen uit recyclagemateriaal, haken en breien met stroken textiel, handtasjes en accessoires maken, vilten voor kinderen, retouche café, naaiatelier upcycling, Swishing, drukken op textiel en veel meer ….
  • Verkoopstands met hedendaagse fairtrade mode: veganistische en fairtrade shoenen, bio- en fairtrade cosmetica, fairtrade mode, kinderkleding, babykleding en vintage voor groot en klein.
  • Modeshows: met streetwear
  • Inhoudelijke workshops: over de katoen- en kledingindustrie, met sprekers van Fashion Revolution, Rank a Brand, Schone KlerenCampagne, Rachida Aziz en Lynsey Dubbeld
  • Info- en verwenmarkt: met stijl- en kleuradvies, een gratis barbier en allerlei lekkers.
  • Fashion Revolution!: doe mee en druk je stempel op de mode-industrie.

 

Breng mee

Upcycling, pimpen, doorgeven en ruilen staan zeker op het programma. Neem daarom kleren mee die je wil pimpen of die je graag doorgeeft aan iemand anders. Wie weet krijgt jouw oude jeans een tweede leven als strikje of lampkap.

Meer info

Het Fair Fashion Fest kadert in de Gentse Belmundo Noord-Zuid maand, die dit jaar als thema grondstoffen heeft. Het volledige programma van Belmundo vind je op www.belmundo.org. FFF is een initiatief van Oxfam Wereldwinkel Gent-Centrum en Dienst Noord-Zuidsamenwerking Stad Gent, in samenwerking met MIAT, Netwerk Bewust Verbruiken, Oxfam Solidariteit, Wereldsolidariteit, Rank a Brand, Schone Klerencampagne, de Kringwinkel, HoGent Natuur en Techniek, andere partners en vrijwilligers.

FAIR FASHION FEST
1 maart 2015 van 13u tot 18u
MIAT - Minnemeers 9 - 9000 Gent
www.fairfashionfest.be - FB Fairfashionfest gent - Twitter #fairfashionfest 2015