Een genereus alternatief voor een geboortelijst: giften voor de Babytheek

Een genereus alternatief voor een geboortelijst: giften voor de Babytheek

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 16/01/2024
"Zo kunnen vele jonge gezinnen gebruik maken van degelijke babyspullen"
Baby Odin in zijn wippertje van de Babytheek - foto: Michiel Devijver
Baby Odin in zijn wippertje van de Babytheek - foto: Michiel Devijver

 

Toen Carmen en Jeroen in het voorjaar van 2020 een kindje kregen, vroegen ze familieleden en vrienden om geen cadeautjes te kopen. Naast bakken vol liefde had hun zoontje Odin immers ook al genoeg spullen. Hun suggestie was: doe een schenking aan de Babytheek, "zo kunnen vele jonge gezinnen gebruik maken van degelijke babyspullen". 

Ik verwacht geen hoop geschenken, 
je hoeft geen gekke dingen te bedenken. Zorg voor de aarde en elkaar, dat is voor ons het mooiste gebaar - boodschap bij Odins geboorte

Ze vertellen: “Als aanstaande ouders kregen we heel veel spullen van familie en vrienden. We konden ook zaken lenen van collega’s. Dat zette ons aan het denken. Voor ons zouden geschenken via een geboortelijst een overbodige luxe zijn. Bovendien zou het mensen aanzetten om dingen te kopen die we misschien nooit zouden gebruiken.”

“Toevallig kwamen we in contact met de Babytheek. Het leek ons een duurzaam alternatief om daarin te investeren. Zo kunnen we samen de overdaad aan babyspullen in de wereld beperken en creëren we een aanbod waarin ieder vindt wat hij nodig heeft.”

“Ondertussen konden we kennismaken met de Babytheek in Gent. We zijn al trouwe leden.”

 

Zoek jij ook naar een duurzaam alternatief voor een geboortelijst?

De Babytheek kan jouw hulp goed gebruiken! Een Babytheek kan de afvalberg helpen verminderen. Het is ook sociaal project: kwetsbare gezinnen of alleenstaande moeders met een beperkt budget kunnen dankzij de Babytheek toch gebruik maken van degelijke babyspullen.

Het netwerk van Babytheken groeit stap voor stap. Je vindt al 8 Babytheken in Brussel en meer dan 25 Babytheken verspreid over Vlaanderen

Maar we dromen groot. Zou het niet mooi zijn als alle jonge gezinnen in ons land gebruik zouden kunnen maken van zo’n handige bibliotheek van babyspullen? De Transformisten vzw wil daaraan werken met jouw steun. 

 

Jouw solidaire geboortelijst

Verwacht jij een kindje? Met een solidaire geboortelijst kun jij je familieleden en vrienden de kans geven om een gift te doen aan de Babytheek in plaats van een cadeau te kopen. Die giften gaan naar 

  • de uitbouw en omkadering van het netwerk van Babytheken in Vlaanderen en Brussel 
  • de begeleiding van burgers en lokale partners die een Babytheek starten 
  • steun aan de Babytheken om kwaliteitsvolle (tweedehands)spullen aan te kopen 

De Transformisten helpt je bij de communicatie over jouw solidaire geboortelijst. Als dank voor jouw initiatief ontvang jij een fiscaal attest voor de giften en bijhorende belastingvermindering.

 

Solidaire geboortelijst voor de Babytheek - vorm: Zwerm Studio
Solidaire geboortelijst voor de Babytheek - vorm: Zwerm Studio
Baby Odin en mama Carmen - foto: Michiel Devijver
Baby Odin en mama Carmen - foto: Michiel Devijver
Ook gepost in: Delen