Een genereus alternatief voor een geboortelijst: giften voor de Babytheek

Een genereus alternatief voor een geboortelijst: giften voor de Babytheek

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 26/01/2021
"Zo kunnen vele jonge gezinnen gebruik maken van degelijke babyspullen"

 

Toen Carmen en Jeroen in het voorjaar van 2020 een kindje kregen, vroegen ze familieleden en vrienden om geen cadeautjes te kopen. Naast bakken vol liefde had hun zoontje Odin immers ook al genoeg spullen. Hun suggestie was: doe een schenking aan de Babytheek, "zo kunnen vele jonge gezinnen gebruik maken van degelijke babyspullen". 

Ik verwacht geen hoop geschenken, 
je hoeft geen gekke dingen te bedenken. Zorg voor de aarde en elkaar, dat is voor ons het mooiste gebaar - boodschap bij Odins geboorte

Ze vertellen: “Als aanstaande ouders kregen we heel veel spullen van familie en vrienden. We konden ook zaken lenen van collega’s. Dat zette ons aan het denken. Voor ons zouden geschenken via een geboortelijst een overbodige luxe zijn. Bovendien zou het mensen aanzetten om dingen te kopen die we misschien nooit zouden gebruiken.”

“Toevallig kwamen we in contact met de Babytheek. Het leek ons een duurzaam alternatief om daarin te investeren. Zo kunnen we samen de overdaad aan babyspullen in de wereld beperken en creëren we een aanbod waarin ieder vindt wat hij nodig heeft.”

“Ondertussen konden we kennismaken met de Babytheek in Gent. We zijn al trouwe leden.”

 

Zoek jij ook naar een duurzaam alternatief voor een geboortelijst?

De Babytheek kan jouw hulp goed gebruiken! Een Babytheek kan de afvalberg helpen verminderen. Het is ook sociaal project: kwetsbare gezinnen of alleenstaande moeders met een beperkt budget kunnen dankzij de Babytheek toch gebruik maken van degelijke babyspullen.

Het netwerk van Babytheken groeit stap voor stap. Je vindt al een Babytheek in Aarschot, Aartselaar, Asse, Beveren, Brussel (Elsene), Geel, Gent, Kortrijk, Lennik, Mechelen, Oostende, Pelt en Poperinge. In heel wat steden en gemeenten is er een Babytheek in voorbereiding, we verwachten een verdubbeling in 2021!

Maar we dromen groot. Zou het niet mooi zijn als alle jonge gezinnen in ons land gebruik zouden kunnen maken van zo’n handige bibliotheek van babyspullen?

Meer informatie over giften aan de Babytheek

Met giften kunnen we kwaliteitsvolle (tweedehands)spullen aankopen voor de bestaande en opstartende Babytheken, nieuwe Babytheken helpen inrichten en het online uitleensysteem betalen. We investeren ook graag extra middelen in het bereiken van kwetsbare doelgroepen. 

Dankzij de belastingvermindering 
kost een gift van 40 euro 
je uiteindelijk maar 22 euro

Giften zijn welkom op IBAN: BE56 5230 8028 8288 / BIC: TRIOBEBB met als vermelding 'Gift Babytheek'

Giften aan onze organisatie zijn fiscaal aftrekbaar. Via je belastingaangifte krijg je 45% van je gift terug, als die op jaarbasis minstens 40 euro bedraagt. Daarvoor krijg je een fiscaal attest in de maand maart van het jaar volgend op je gift.

 

Odin in zijn wippertje van Babytheek Gent (c) Michiel Devijver
(c) Michiel Devijver
Ook gepost in: Delen