Duurzame baby-adresjes in Antwerpen

Duurzame baby-adresjes in Antwerpen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 18/07/2016
Jonge ouder in Antwerpen? Hier vind je een overzicht van winkels, horecazaken en diensten met ecologische babyspullen, duurzame voeding en leuke tweedehands hebbedingen.
my fair baby antwerpen
Je kan deze kaart onderaan de pagina downloaden. De voorkant toont 2 wandelroutes langs ecopunten in de Antwerpse binnenstad. Op de achterkant vind je meer informatie over deze adresjes en krijg je een overzicht van heel wat andere duurzame initiatieven.

 

Twee stadswandelingen voor jou uitgestippeld

My Fair Baby stippelde in Antwerpen twee wandelroutes uit langs allerlei duurzame punten, elk zo'n 3,5 km lang. Op de achterkant van het plan vind je meer informatie over alle afzonderlijke ecopunten. Naast (web)winkeladresjes en horecazaken geeft het papieren plan ook een overzicht van duurzame initiatieven rond voeding, wonen, mobiliteit en groene ruimes. Van borstvoedingsplekken tot samentuinen, fietsherstelpunten en ruilinitiatieven. Ouders die de wandeling op eigen houtje willen maken, kunnen het plannetje hier downloaden en afdrukken. Alle punten van het plan zijn ook terug terug te vinden op antwerpen.ecoplan.be.

 

Duurzame en/of tweedehands spulletjes

Expertisecentrum Kraamvogel
Welkom met al je vragen wanneer je zwanger wilt worden, of tijdens en na de zwangerschap. Ook een uitleendienst van draagdoeken
Volkstraat 7
www.kraamvogel.be

Mandragora
Assortiment van natuur- en mensvriendelijke kleding, houten speelgoed, kuntselmateriaal... Je kan hier ook een geboortelijst leggen.
Beeldhouwersstraat 46
www.mandragora.be

Froy & Dind
Belgische mode met passie voor kinderen, pasgeborenen en volwassenen. Alle kleding en babyspullen zijn gemaakt van biokatoen en dragen het GOTS-label.
Nationalestraat 76-78
www.froydind.be

Boobs-'n-Burps
Winkel voor (bijna) mama’s en hunn buiken en borsten. Je vindt er stijlvolle lingerie en kleding, kolven en -onderdelen, lichaams- en borstverzorgingsproducten, draagdoeken....
Gijzelaarsstraat 20
www.boobs-n-burps.be

Play!
Design voor de kleine bengels, gemaakt uit fairtrade, lokale, gerecycleerde en andere ecologische materialen.
Kloosterstraat 87
www.rewinddesign.be

Oxfam Wereldwinkel en Bookshop
Voeding & dranken, geschenken, decoratiemateriaal, schoolmateriaal en babyspullen afkomstig van eerlijke handel. Ook tweedehands (kinder)boeken.
Sint-Jacobsmarkt 82 - 84
www.oxfamwereldwinkels.be

Kringwinkel Antwerpen
Groot aanbod tweedehandsspullen. Ook baby- uitzet, speelgoed en kinderkleding. Meer Antwerpse kringwinkels vind je op de website.
Sint Jorispoort 29
www.dekringwinkelantwerpen.be

De Slegte
Winkel met een groot aanbod tweedehandsboeken, kinderboeken en oude kaarten. Je kan ook zelf boeken te koop aanbieden.
Wapper 5
www.deslegte.be/antwerpen-wapper

Antwerpse webshops
Villa Kakelbont www.villa-kakelbont.com
Mammies & Pappies www.mammies-en-pappies.be
Six Hugs and Rock 'n Roll www.sixhugsandrocknroll.be

 

Samentuinen en parken

Samentuin Kavka
Op het binnenplein van jongerencentrum Kavka tuinieren buurtbewoners in bakken. Ze tuinieren in hun eigen moestuinbak, maar ook in een aantal gezamenlijke bakken.
Oudaan 14
www.kavka.be

Moestuin Lode Sebrechtspark
Samentuintje op initiatief van Transitie Sint-Andries. Gemotiveerde buurtbewoners beheren hier een publieke,gemeenschappelijke tuin.
Bogaardestraat 50
www.sintxandries.transitie.be

Stadspark
Een van de grootste parken in Antwerpen in het centrum. Leuk om gezellig te picknicken.
Van Eycklei

Plantentuin
Prachtige plantentuin, met een internationaal geprezen cactusverzameling. De tuin is alle dagen geopend van 8 tot 18 uur en de toegang is gratis.
Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen

Park Spoor Noord
Park aangelegd op een oud spoorwegemplacement, met enkele speeltuinen, een spectaculaire bmx- en skatebowl, twee heerlijke waterspeeltuinen en een shelter met tijdelijk zomerterras van bar Cargo.
www.facebook.com/Parknoord/

 

Lekker gezond eten en drinken

Biologisch Dynamische Bakkerij
Allerlei bio lekkers: brood, taart, confituur, thee, sappen en zelfs bio-cava. Je kan dit lekkers ook ter plaatse nuttigen in een gezellige setting, 's zomers op een terrasje.
Volkstraat 17
www.ecoplan.be/bio-dynamische-bakkerij

De broers van Julienne
Bijna volledig vegetarisch restaurant met quiches, stoofpotjes, ovenschotels, salades… Vegan en glutenvrij mogelijk, alsook meeneem en catering
Kasteelpleinstraat 45-47
www.debroersvanjulienne.be

Eten vol Leven
Smoothie en juice Bar, raw food restaurant met biologische, vegetarische en vegan keuken. Ook catering en workshops mogelijk.
Minderbroedersrui 52
www.etenvolleven.be

Lombardia
Vegetarisch restaurant waar je kan ontbijten, lunchen en koffiekletsen. Trotse schepper van de gemberthee GingerLove. Biologisch en Fairtrade gecertificieerd.
Lombardenvest 78
www.lombardia.be

Juliette
Heerlijke quiches, taarten, salades, soepen, broodjes en veggie lekkernijen. Dit alles met eerlijke ingrediënten en waar mogelijk van bio kwaliteit.
Ijzerenwaag 4
www.debroersvanjulienne.be

Het Natuurhuis
Biologische voeding en ecologische non-foodproducten. Natuurlijke verzorgingsproducten en producten voor de allerkleinsten in een gezellig winkelconcept
Otto Veniusstraat 29
www.hetnatuurhuis.be

Robuust! The Zero Waste shop
De eerste verpakkingsvrije winkelvan België, waar je eigen potten en zakjes kan vullen. Streekproducten krijgen steeds voorrang.
Reynderstraat 2/1
www.berobuust.com
 

Nog meer initiatieven

 

Lees alle artikels van My Fair Baby (tips, tricks, getuigenissen...)