Wil je een Babytheek, Op Wielekes, Repair Café oprichten in Limburg? Provincie Limburg ondersteunt

Wil je een Babytheek, Op Wielekes, Repair Café oprichten in Limburg? Provincie Limburg ondersteunt

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 03/02/2020
Om lokale besturen te ondersteunen bij de vertaling van hun klimaatactieplan naar concrete projecten, lanceert de provincie Limburg in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu en haar partnerorganisaties een eenmalige projectoproep ‘Gemeente voor de Toekomst - Naar een circulaire en delende gemeente’.

8 kant-en-klare projecten

In het aanbod zitten acht kant-en-klare projecten die binnen het tijdsbestek van ongeveer een jaar realiseerbaar zijn. BBL en haar partnerorganisaties coördineren en begeleiden de projecten tot blijvende initiatieven. De provincie zorgt er voor dat je als gemeente 50% korting krijgt op de effectieve kostprijs.

Netwerk Bewust Verbruiken is een van de gemotiveerde partners in dit verhaal. Onze experten staan klaar om Limburgse gemeenten te begeleiden waar de diensten / burgers / burgerorganisaties willen starten met een: 

  • Babytheek, waar ouders babyspullen ontlenen / delen  
  • Op Wielekes, een bibliotheek van kinderfietsen 
  • Repair Café, inwoners krijgen hulp bij het herstellen van spullen 

Andere partners zijn Peerby met de projecten Delende buurten en Peergroup: delende collega's, bedrijven en organisaties, en Ecolife met de projecten Klimaatslimme lokale evenementen, Burgerbudget co-creatieve klimaatprojecten en Co-creatie rond een gesmaakt klimaatproject voor een circulaire gemeente

Heb je interesse?

Voor meer informatie & contact

  • Provincie Limburg, Afdeling Milieu en Natuur, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt
  • Lien Loonbeek, 011-23 83 48, lien.loonbeek@limburg.be