Duurzame reisgids voor wie nog inspiratie zoekt

Duurzame reisgids voor wie nog inspiratie zoekt

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 29/06/2022
Reizigers tipten leuke, met de trein bereikbare bestemmingen. Bond Beter Leefmilieu bundelde ze in een reisgids.

 

Op zoek naar een dichtblije droombestemming in Europa die niet hoeft onder te doen voor de Amerikaanse Grand Canyon of de Indische Taj Mahal? Neem dan zeker een kijkje in deze duurzame reisgids. Die bundelt de beste tips uit meer dan honderd inzendingen van de #dichtblijereizen campagne van Bond Beter Leefmilieu. De tips komen van ervaren reizigers die unieke ervaringen hadden op een met de trein bereikbare bestemming. Laat je inspireren! 

Tot in alle hoeken van Europa

De reisgids toont hoeveel culturele parels, avontuurlijke bestemmingen en prachtige natuurgebieden je kunt bereiken met de trein. De creatieve reizigers die de reisgids voedden met hun tips, raakten tot in alle uithoeken van Europa. 

Achteraan in de reisgids vind je ook tips voor het plannen van zo'n treintrip en organisaties die je op weg helpen. Raak je er dan nog niet wijs uit? Sluit je aan bij de Facebook-groep Conscious Travel en deel advies met andere reizigers.

Slow travel

Onze collega Margot Vanhecke is een van de ervaren slow travellers die tips delen in de duurzame reisgids. Zij reisde van Slovenië naar Griekenland. Daarna fietste ze verder door Bulgarije, Servië, Bosnië en Herzegovina. Dat deed ze niet in een korte vakantie maar gespreid over een periode van acht maanden. De heenreis met de trein ging naar Koper in Slovenië. De trein terug naar België nam Margot in Thessaloniki in Griekenland. Die terugreis duurde een hele week. 

De foto die Margot instuurde voor de reisgids (hieronder) toont haar beklimming van de Budva in Montenegro, een stevige klim met 900 hoogtemeters op minder dan 20 kilometer. "Maar het uitzicht is fenomenaal!" 

 

 

foto onder: Margot Vanhecke