#Conscioustravel, reizen in Europa

#Conscioustravel, reizen in Europa

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 08/07/2021
Treinreizen binnen en buiten Europa zitten eindelijk in de lift! Als je wil vermijden om te vliegen, is het soms een puzzel om je traject via openbaar vervoer te kunnen afleggen. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die hiervoor kiezen en ervaringen kunnen delen met jou. #Conscioustravel is een nieuwe facebook community voor internationale reistips
start to train (cultuurzaam)

In de facebook groep #conscioustravel willen we elkaar helpen om op een zo duurzaam mogelijke manier op bestemmingen te geraken.

Het is een onlineforum waar we kennis en ervaring delen over zo duurzaam mogelijke (lange-afstands)verplaatsinge binnen en buiten Europa. Je kan hier terecht met vragen en ervaring over openbaar vervoer over landsgrenzen heen. Vermijd je om te vliegen, zowel privé als voor je werk? Hoe kan je je op een duurzame manier naar je reisbestemming verplaatsen en terug? Dan ben je hier op je plek!

it's the journey not the destination

Heel wat mensen kiezen er vandaag voor om geen vliegtuig te nemen, autotransport te vermijden en zoveel mogelijk met de trein en de bus te reizen. Het is vaak een grote puzzel aan de hand van lokale treinsites, kaarten, tijdschema’s … De ervaring van een ander kan dan goud waard zijn. In deze groep delen we kennis en ervaring over duurzame verplaatsingen. Op welke site kan je treinritten over landsgrenzenheen bekijken en boeken? Hoe werkt het openbaar vervoer in een bepaald land? Hoe zwaar weegt de CO2-uitstoot van een bepaalde ferry of boot op een bepaald traject? Waar moet je op letten als je een reis plant met het openbaar vervoer?
 

Maak je lid! Verspreid het onder vrienden en kennissen die al ervaring hebben of het graag willen uitproberen:

https://www.facebook.com/groups/331252385382114 

(de kaart Start to train, vind je hier https://www.cultuurzaam.be/instrument/start-to-train