Wereldkamp programma rond

Wereldkamp programma rond

Stefanie De Bock
geschreven door Stefanie De Bocklaatst aangepast op 04/06/2024
De laatste plekjes voor de 36ste editie van Wereldkamp in de Hoge Rielen worden ingevuld en het programma is finaal
Wereldkamp 2024 met dag rond duurzaam textiel door De Transformisten i.s.m. Repair&Share - foto's Ariel Martínez Herrera
Wereldkamp 2024 met dag rond duurzaam textiel door De Transformisten i.s.m. Repair&Share - foto's Ariel Martínez Herrera

 

De laatste plekjes voor de 36ste editie van Wereldkamp van 30 juni tot 4 juli 2024 in de Hoge Rielen (Kasterlee) worden ingevuld. Wil je er nog bij zijn? Wees snel! 

De organisatoren, Broederlijk Delen i.s.m. Oikos, JNM, Reset.Vlaanderen en De Transformisten, hebben het programma voor Wereldkamp rond.

>>> Check het programma op Wereldkamp.be

 

De Transformisten neemt het voortouw in activiteiten rond duurzaam textiel

Op woensdag 3 juli spelen we 's ochtends het spel 'Van stof tot slip'. Vanwaar komt jouw slipje? Via de weg die een slipje aflegt, ontdek je de sociale en ecologische impact van de textielindustrie.

's Middags gaan we aan de slag met oplossingen: 'Rebelleer en repareer!'. Hoe zorgen we beter voor onze kledij? Welke transformaties heeft de textielindustrie nodig en waar kunnen we beginnen? Hou je nieuwsgierigheid, naald en draad in de aanslag... 

In samenwerking met Repair&Share - project 'Van Naald tot Draad' met steun van de Vlaamse overheid

 

We zien je ook graag in de Boekenclub 

Nieuw op Wereldkamp is de Boekenclub. Duik in een boek voor je naar het kamp komt en spreek erover met andere deelnemers. 

Op het Boekenclub-lijstje staan:

  • Omgroei door Lara Ferrante, Dirk Holemans en Elze Vermaas (EPO): een wervend verhaal over minder privéjets, ongelijkheid, burn-outs en afvalbergen, maar ook over meer levenskwaliteit, tijd voor elkaar, duurzame spullen en een gezonde planeet. Anders gezegd, een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van de planeet.
  • De Zaaier door Octavia Butler (A.W.Bruna / Signatuur): wereldwijde klimaatverandering en economische crises leiden tot sociale chaos en Californië wordt een plek vol gevaar. Daar leeft Lauren. Ze lijdt aan hyperempathie, een slopende gevoeligheid voor de emoties van anderen...
  • Het Begin van Alles door David Graeber & David Wengrow (Maven Publishing): een revolutionaire herziening van de geschiedenis van de mensheid, een duizelingwekkende en meeslepende rit die 30.000 jaar en de hele planeet omspant.

Ik kies alvast voor Het Begin van Alles door antropoloog David Graeber en archeoloog David Wengrow. Het boek prikkelt mij om anders na te denken over hoe we onze maatschappij kunnen vormgeven. Kunnen we door onze blik op de geschiedenis te veranderen andere verhalen op de voorgrond zetten, de toekomst laten kantelen? Ik kijk ernaar uit om te horen wat jij uit dit boek haalt. 

 

Wereldkamp 2024 met boekenclub. De Transformisten leest mee
Wereldkamp 2024 met boekenclub. De Transformisten leest mee
Wereldkamp 2024
Wereldkamp 2024