Duurzaam tussen de benen

Duurzaam tussen de benen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 14/11/2016
Tampons, maandverbanden en inlegkruisjes behoren niet tot de dagelijkse gespreksonderwerpen. Nochtans zijn het producten die we elke maand opnieuw nodig hebben, én in de vuilbak gooien. Met deze drie tips ga je met minder afval en duurzaam door je maandstonden:

Er komen steeds meer nieuwe vormen van maandverbanden en tampons op de markt. Deze worden gemaakt van natuurlijke materialen of zorgen ervoor dat je minder afval produceert. Waar kan je terecht voor deze duurzame accessoires? Bij SeBio, Kudzu, Blabloom, Tante Rosa, Yoni Care,... Maar neem ook zeker eens een kijkje in de verpakkingsvrije en biowinkels in jouw buurt. 

1. Ontdek de menstruatiecup

Door de menstruatiecup, ook mooncup genaamd, heb je helemaal geen afval meer tijdens de maandstonden. Deze herbruikbare cup kan je steeds opnieuw inbrengen en uitwassen. Blogster Francesca Vandaele getuigde op onze blog over de voordelen van deze menstruatiecup.

2. Wasbaar maandverband

Deze maandverbanden hoef je niet weg te gooien, want je wast ze na gebruik gewoon uit. Ze bestaan in verschillende maten en zijn onder andere te verkrijgen bij Tante Rosa.

3. Gebruik biologisch katoen

Toch geen fan van de menstruatiecup of uitwasbare maandverbanden? Dan kan je kiezen voor tampons, maandverband en inlegkruisjes uit biologisch katoen, bijvoorbeeld van Yoni Care.