Duurzaam naar je evenement met Mobiwijzer

Duurzaam naar je evenement met Mobiwijzer

Dries Rombouts
geschreven door Dries Romboutslaatst aangepast op 17/03/2014
Organiseer de mobiliteit van en naar je activiteit met de webapplicatie Mobiwijzer. De website helpt je de mobiliteit naar je evenement te plannen, met een gepersonaliseerde tijdslijn. Ideaal voor organisatoren van festivals, straatfeesten en fuiven. Ook hotelhouders en beheerders van conferentieruimten kunnen ervan gebruik maken.
mobiwijzer
Bron foto: Flickr, cc theclyde

In 2013 lanceerde de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) in samenwerking met mobiliteitsbureau Traject nv de webapplicatie Mobiwijzer. Die sluit aan bij de mobiliteitscoaching, die de VSV en Traject al langer aanbieden. Omdat de vraag naar een goede mobiliteitsbegeleiding sterk groeit, besloten beiden ook een webapplicatie te ontwikkelen met een gepersonaliseerd advies. Organisatoren en beheerders die niet de tijd hebben om een intensief coachingstraject te volgen, kunnen nu snel en gemakkelijk de mobiliteit van en naar hun activiteit organiseren. 

Een tijdslijn herinnert je aan de maatregelen die je moet nemen om je mobiliteit zo goed mogelijk te organiseren

Hoe werkt Mobiwijzer?

Mobiwijzer wijst zichzelf uit. Surf naar www.mobiwijzer.be, vul de naam van je activiteit of locatie in en een e-mailadres en beantwoord enkele vragen. Op basis van je antwoorden bepaalt Mobiwijzer welke adviezen op jouw activiteit of locatie van toepassing zijn. Aan het einde van de vragenreeks krijg je een opsomming van maatregelen die je kunt nemen. Je kunt dan kiezen om je te registreren. Als je je registreert, krijg je ook toegang tot een tijdslijn die je kunt personaliseren. 

Gepersonaliseerde tijdslijn

Net als bij een sociale netwerksite maak je op Mobiwijzer een profiel aan voor je activiteit of locatie. Op basis van de adviezen, stelt de Mobiwijzer voor jouw activiteit een tijdslijn samen tot zes maanden voor het evenement. De tijdslijn herinnert je aan de maatregelen die je moet nemen om je mobiliteit zo goed mogelijk te organiseren. Je kan de tijdslijn ook zelf aanpassen en notities toevoegen. Je kunt ook alles in een handige pdf downloaden.