Koken met zoet, zonder suiker? Hoe?
Geen smaak die zoveel tegenstrijdige gevoelens oproept als zoet. Want zoet is zonde en zaligheid tegelijk. In het kader van deze zoet ambiguïteit onderzocht Velt vzw hoe duurzaam zoet nu eigenlijk is.
Op de vooravond van Black Friday 2020, donderdag 26 november, organiseerden Catapa, BOS+, GMF (Gents MilieuFront), Netwerk Bewust Verbruiken, Vormingplus Gent-Eeklo en Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen drie boeiende online sessies onder de noemer Bar Circular. Een terugblik:
Wouter Sterkens (KU Leuven) gaf ons een rondleiding in de binnenkant van een smartphone. We ontdekten welke grondstoffen onze devices laten draaien en waarom we anders met elektronica zullen omspringen naarmate die grondstoffen schaarser worden. Repareren en hergebruik zullen daarbij zeker een belangrijke rol spelen.
>> De sessie met Wouter Sterkens is te (her)bekijken via Facebook
Lieven Demarez (UGent) en Christophe Ramont (Vredeshuis) confronteerden ons eerder met onze eigen gewoontes. Hoeveel tijd brengen we door met onze smartphone in de hand, scrollend door nieuwtjes? Hoe kunnen we ons smartphonegebruik onder controle brengen?
>> Ook de talk met Lieven Demarez en Christophe Ramont is te (her)bekijken via Facebook
Daarna was digidokter Merijn Supply (Vormingplus MZW) aan de beurt met onderhoudstips voor smartphones, tablets en laptops. Willen we onze ecologische voetafdruk verlagen, dan is het immers cruciaal dat we onze toestellen (opnieuw) langer gebruiken.
>> Merijn deelt hier graag zijn presentatie met iedereen die de tips wil (her)bekijken
Bar circular: Onderhoudstips voor je smartphone, laptop of tablet (Merijn Supply) from Vormingplus MZW