Workshops samen ecologisch koken

Workshops samen ecologisch koken

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 27/03/2017
Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen en geneugten van een eenvoudiger leven in kijker. Zou je graag in groep ecologisch koken? Ontdek hier ons aanbod workshops en trajecten.
Voedselteams
Voedselteams

Workshop 'Samen ecologisch koken. Start een samenkookgroep'

Een samenkookgroep is een groep mensen die regelmatig samen een maaltijd bereidt of voedsel verwerkt volgens de ecologische basisprincipes. Dat kan met ingrediënten uit de (samen)tuin of met voedseloverschotten van (bio)boeren of –bedrijven uit de buurt. Deze workshop wordt gegeven door Velt.

Optie 1: Begeleidingstraject voor samenkeukens

Mensen die graag af en toe samen ecologisch willen koken met en voor hun buurt, vereniging, vrienden, collega's,... kunnen een begeleidingstraject  aanvragen bij Velt. Dit traject bestaat uit een kennismakingsgesprek, een theoretische opstartworkshop en een praktische samenkookworkshop. Tijdens de opstartworkshop krijg je een antwoord op verschillende vragen: Hoe start je een samenkookgroep en wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe kies je een geschikte locatie? Welk materiaal heb je nodig? ​Tijdens de workshop ontdek je al doende hoe je voor veertig man een lekkere, ecologische maaltijd kookt. Je krijgt tips om een menu samen te stellen, hoeveelheden te berekenen en een tijdsplanning te maken.

Optie 2: Eenmalige improvisatieworkshop samenkoken

Deze workshop vindt eenmalig plaats, buiten het traject. Ben je nog niet zeker van je engagement om geregeld een samenkookgroep te organiseren, dan kan je ter introductie toch al eens van deze kookmethodiek proeven, via een eenmalige workshop.

Praktisch

 • Prijzen per workshop (excl. onkosten):
  - Velt-groepen: €100
  - vzw's, feitelijke verenigingen
  - vormingsinstellingen en scholen €150
  - openbare besturen €200
  - commerciële instellingen of bedrijven: prijs op basis van offerte

 • Duur per sessie: 2,5 uur

Geïnteresseerd?

Wil je één van deze workshops aanvragen of krijg je graag meer informatie? Neem dan contact op met info@bewustverbruiken.be.

 

Andere workshops:

Simplify Life: hoe begin je eraan? | Autodelen via Cozycar | kinderfietsdelen met Op Wielekes | Simplify Life: start to organise | Repair Café | Cohousing met Samenhuizen vzw | Buurtwerking via LETS | Samentuinen met Velt | Samenkookgroep | Samen lokale voeding kopen via Voedselteam of Buurderij

Download de menukaart met ons volledige aanbod.

 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen en geneugten van een eenvoudiger leven in kijker. Laat je inspireren door de getuigenissen op www.simplifylife.be en ontdek alles over delen, ruilen, repareren en upcycling. Een project in samenwerking met Vlaams-Brabant klimaatneutraal.

Ook gepost in: Voeding