Koken met zoet, zonder suiker? Hoe?

Koken met zoet, zonder suiker? Hoe?

Velt
geschreven door Veltlaatst aangepast op 05/03/2015
Geen smaak die zoveel tegenstrijdige gevoelens oproept als zoet. Want zoet is zonde en zaligheid tegelijk. In het kader van deze zoet ambiguïteit onderzocht Velt vzw hoe duurzaam zoet nu eigenlijk is.
Koken met zoet, zonder suiker
Koken met zoet, zonder suiker

In de workshop kom je te weten hoe je suiker kan vervangen door ecologische en natuurlijke alternatieven, zónder aan smaak, structuur of gebruiksgemak in te boeten.

Gezondheidsgoeroes prediken het zonder te doen, omdat overgewicht en andere welvaartsziekten in rechte lijn zouden samengaan met een overmatig suikergebruik. Suiker, de koning der zoetheid, is ook een goedje met een serieuze ecologische voetafdruk. Moeten we ons hoeden voor deze verboden vrucht of kan zoet ook zonder schuldgevoel en schaamte? Wees gerust: er is veel meer zoet dan je voor mogelijk houdt Dat bewijst de workshop ‘Ecozoet: koken met zoet, zonder suiker’ van Velt.

Ontdek alternatieven voor suiker

Deze workshop biedt je achtergrond, duiding, tips én recepten voor zoet dat blijft duren. Je verneemt wat suiker nu eigenlijk is en hoe wij het als brandstof verwerken. Je komt te weten hoe je suiker kan vervangen door ecologische en natuurlijke alternatieven, zónder aan smaak, structuur of gebruiksgemak te moeten inboeten. Bovendien leer je hoe suiker vaak geen must is wanneer je groenten, kruiden en fruit op een juiste manier bereidt en gebruikt en je leert vooral creatief koken met natuurlijke zoetstoffen en uitgebreid genieten van de variëteit aan zoete gerechtjes.

Meer info over de workshop

Surf dan snel naar de website van Velt en kom alles te weten over de workshop Ecozoet: koken met zoet, zonder suiker.