Deel IT talks: voor wie meer wil weten over IT-uitleensystemen

Deel IT talks: voor wie meer wil weten over IT-uitleensystemen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 23/01/2023
Jo Helsen, coördinator van het Deel IT project van Repair&Share en Cera, praat je maandelijks bij over de do's en don'ts van IT-uitleensystemen in een korte webinar
Deel IT talks - foto Getty Images voor Canva Pro
Deel IT talks - foto Getty Images voor Canva Pro

 

Het project Deel IT (2021-2024) wil de digitale kloof verkleinen, de onderwijskansen van financieel kwetsbare gezinnen vergroten én de levensduur van ICT verlengen. In samenwerking met scholen, (sociale) organisaties, geëngageerde burgers... installeert Deel IT deelpunten voor IT-materiaal om gezinnen te ontzorgen met een degelijk toestel, internettoegang, technische ondersteuning en begeleiding door een buddy. Deel IT is een initiatief van Repair&Share en Cera dat verderbouwt op de expertise van Deel IT Deelbaar Mechelen en aansluit bij Vlaamse Veerkracht projecten als Digisprong, Edusprong en Digibanken. 

De projectmanager van Deel IT, Jo Helsen, organiseert een reeks webinars om geïnteresseerden wegwijs te maken in de mogelijkheden van Deel IT. Je kunt gratis aansluiten als je registreert via Eventbrite.

 

Webinar 1

Maandag 23 januari 2023, 20u-21u 'Hoe start ik een Deel IT punt?'

Welke partners heb ik nodig? Hoeveel mensen en middelen moet ik voorzien? Hoe en waar raak ik aan computers of ander IT-materiaal? Wat zijn de belangrijkste rollen en processen in een uitleendienst? Wat zet ik in een uitleenovereenkomst? Hoe kan ik vrijwilligers inzetten?

 

Webinar 2

Dinsdag 28 februari 2023, 20u-21u 'Ik ben digibuddy, waar haal ik mijn informatie?'

Mensen in een sociaal kwetsbare positie die digitale vaardigheden missen, missen vaak ook iemand in hun omgeving die kan helpen. Een digibuddy is hun eerste aanspreekpunt en helpt hen op weg. Wat wordt er van je verwacht als digibuddy? Hoe ga je om met kwetsbare doelgroepen? Waar kun je info, uitwisseling en ondersteuning vinden?

 

Webinar 3

Woensdag 29 maart 2023, 20u-21u 'Hardware en software in een uitleendienst'

Waar let ik op bij aankoop van IT materiaal? Wat zijn minimumvereisten voor een pc om in een uitleendienst te zetten? Wat kan ik doen met materiaal dat niet in aanmerking komt? Wat is datawipen en hoe pak ik dat aan? Welk besturingssysteem en welke programma's zet ik op mijn device? Wat met licenties?

 

Webinar 4

Donderdag 27 april 2023, 20u-21u 'Intakegesprek ontlener'

Welke noden heeft de ontlener? Welke vaardigheden heeft hij of zij al, en welke moeten nog ontwikkeld worden? Hoeveel ondersteuning is nodig en zijn er al mensen in zijn of haar omgeving die kunnen helpen? Welke testen over niveau bestaan er en kan ik ze inzetten? Naar wie kan ik doorverwijzen voor ondersteuning of hoe zet ik een digibuddy in? Welk device is het best geschikt? Wat zijn IT personae en hoe kan ik die inzetten?

 

Je registreren voor een webinar kan via deze link

Mis je een webinar maar krijg je graag de informatie?

Of heb je interesse in een inhaal-webinar? Neem dan contact op met Jo Helsen via jo@repairshare.be

 

Deel IT talks - foto Getty Images voor Canva Pro
Deel IT talks - foto Getty Images voor Canva Pro