Een wagen huren van de buren? Met Tapazz kan dat gemakkelijk

Een wagen huren van de buren? Met Tapazz kan dat gemakkelijk

placeholder
geschreven door Deborah Dreessenlaatst aangepast op 10/06/2016
Voor heel wat burgers is de wagen, na de woning, het tweede duurste bezit. Alleen wordt een gemiddelde wagen minder dan 2 uur per dag gebruikt. Via Tapazz kan je je wagen verhuren aan anderen, op de momenten dat je hem niet nodig hebt.

Heb je een eigen wagen? Zo ja, wat doet die op het moment dat je dit artikel leest?

Heb je een eigen wagen? Zo ja, wat doet die op het moment dat je dit artikel leest? Waarschijnlijk staat hij stil en geld te kosten, terwijl hij veel efficiënter benut zou kunnen worden. Tapazz is een softwareplatform voor particulier autodelen. Het laat toe om je wagen te delen met andere mensen. Zo kunnen er met minder wagens meer mensen bediend worden. Tapazz zorgt voor een gelukkige community, een gelukkige portemonnee en een gelukkig milieu. Ook als je geen auto bezit maar er soms wel één nodig hebt, kan Tapazz iets voor jou zijn.

Tapazz verlaagt drempel voor particulier autodelen

De grootste uitdaging van Tapazz is mensen te stimuleren om hun auto te delen. Het grote voordeel van het systeem is de laagdrempeligheid. Om te beginnen is er bij Tapazz geen inschrijvings- of abonnementsgeld. Lid worden is kosteloos voor zowel huurders als verhuurders. Als verhuurder bepaal je zelf hoeveel je vraagt per uur en per kilometer en aan wie je wilt verhuren. Pas als je de auto effectief verhuurt en dus geld begint te verdienen, verdient Tapazz een stukje mee. Door alles, van administratie over boeking tot afrekening, online te zetten en eenvoudig te maken, wil Tapazz zo goed als alle praktische drempels om te autodelen wegnemen. 

Wat bij een ongeval?

Dit is ongetwijfeld de meest gestelde vraag, maar ook hier heeft co-founder Maarten Kooiman over nagedacht. Tapazz zorgt namelijk voor een correcte juridische en verzekeringstechnische omkadering. Zo heeft Tapazz een overeenkomst met P&V verzekeringen, waardoor elke auto die via het platform verhuurd wordt automatisch verzekerd is tegen eventuele schade. 

Meer informatie kan je lezen op tapazz.com.

Screenshot applicatie Tapazz
Hoe werkt het?
Maarten Kooiman, Co-founder van Tapazz