Nieuw sociaal netwerk Amuuze verenigt lokale initiatieven

Nieuw sociaal netwerk Amuuze verenigt lokale initiatieven

Iris Van Den Daele
geschreven door Iris Van Den Daelelaatst aangepast op 17/04/2014
Op 14 maart 2014 lanceerde Amuuze een nieuw social media platform om kleinschalige initiatieven efficiënt te delen of te organiseren. Van ‘kleren ruilen’ tot ‘samen koken’, zowel organisator of bezoeker van lokale activiteiten zijn welkom. Amuuze brengt gelijkgezinden makkelijk en gratis in contact en verenigt de deeleconomie op één netwerk!
Homepagina van www.amuuze.com
www.amuuze.com

Het idee is simpel: iedereen met een leuk idee of initiatief, kan het posten op de site van Amuuze. Geregistreerden die vervolgens interesse hebben, kunnen deelnemen of zelf geïnspireerd raken. Als virtuele ontmoetingsplaats krijg je zo een kruisbestuiving van toffe projecten en lokale initiatieven. Glocalisering ten top: lokale ideeën krijgen een groter bereik dankzij een globaal online netwerk.

Het grote voordeel van Amuuze ten opzichte van andere sociale netwerken is dat een kleinschalig idee heel snel een gelijkgezinde groep van mensen kan bereiken.

Mensen verenigen en inspireren

Amuuze is opgericht door Iris Van Den Daele die zelf een persoonlijk gemis voelde. “Aan de ene kant bouw je online een sociaal leven op met tal van vrienden en kennissen, maar aan de andere kant weet je op straat nauwelijks nog wie je buurman is.” Vanuit die sociale behoefte is Amuuze gegroeid. “Amuuze wil mensen met zelfde interesses verenigen en inspireren. Zo speelt het maximaal in om initiatieven uit de deeleconomie te centraliseren: spullen ruilen, fiets herstellen, met een gids de stad Brussel ontdekken …”

Hoe werkt het?

Na registratie op amuuze.com creëer je een uniek profiel. Vanaf nu kan je zelf leuke ideeën posten en heb je toegang tot alle mogelijke initiatieven op Amuuze. Wil je een specifiek overzicht? Bundel dan ideeën in lijstjes die beantwoorden aan jouw interesses. Spreekt er jou tot slot een leuk idee aan, dan kan je rechtstreeks contact opnemen met de initiatiefnemer. Registratie bij www.amuuze.com is gratis.

Amuuze verenigt lokale initiatieven en brengt mensen bijeen!
Amuuze verenigt lokale initiatieven en brengt mensen bijeen!