Is da kunst of mag da weg? - ONBETAALBAAR

Is da kunst of mag da weg? - ONBETAALBAAR

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 18/03/2021
Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten en opent graag het gesprek over een maatschappij die welzijn boven groei plaatst met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'. Dit is het antwoord van denktank - werkplaats - makerscollectief ONBETAALBAAR.

Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten. Samen met een community van Transformisten –bewuste burgers, duurzame burgerinitiatieven, onderzoekers, activisten, circulaire ondernemers– willen we een economie van genoeg vormgeven. Die garandeert een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van mens en planeet. Ons gesprek start met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'.

 

Hoeveel is genoeg? 

We vroegen het ook aan ONBETAALBAAR uit Gent. Dat is een denktank waar ideeën groeien uit afgedankte materialen en tegelijk een werkplaats waar meubelmakers, stoffeerders, schrijvers, filosofen, bricoleurs, product designers, restaurateurs ... materialen recupereren in unieke objecten of complete ruimtelijke projecten. 

ONBETAALBAAR staat voor een "materialisme met emotie". De waarde van objecten is volgens ONBETAALBAAR niet enkel economisch maar ook ecologisch, artistiek en emotioneel. 

Als reactie op onze vraag 'Hoeveel is genoeg?' kaatste ONBETAALBAAR deze foto terug (van het project KRAAK in Cultuurcentrum Ter Dilft) 

"Is da kunst of mag da weg?"

 

Meer weten 

Neem een kijkje in de werkplaats en het fotoboek van projecten en realisaties interieur / design op www.onbetaalbaar.com.

 

Ook gepost in: Genoeg