Cursus fietsherstelling voor medewerkers Repair Cafés

Cursus fietsherstelling voor medewerkers Repair Cafés

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 04/05/2017
Fietsen herstellen tijdens een Repair Café lijkt voor de hand liggend, maar is niet altijd evident. Want er zijn zoveel verschillende types fietsen en het ene remsysteem is al wat ingewikkelder dan het andere. Daarom deze cursus, speciaal voor fietsherstellers op Repair Cafés.
© Velo vzw Leuven

Cursus fietsherstelling

Fietsen herstellen tijdens een Repair Café lijkt voor de hand liggend, maar is niet altijd evident. Er zijn immers zoveel verschillende types fietsen en het ene remsysteem is al wat ingewikkelder dan het andere. Daarom deze cursus, speciaal voor fietsherstellers en medewerkers op Repair Cafés.

Welke herstellingen pak je aan, welke laat je best over specialisten? We behandelen enkele basistechnieken ivm. verlichting, versnellingen, remmen en banden. Daar situeren zich immers de meest voorkomende problemen.

  • De lesgever is Peter Verstraeten, coördinator bij VELO, met dertig jaar fietstechnische ervaring op de teller en vertrouwd met Repair Cafés
  • De locatie: het VELO herstelatelier in Heverlee (Leuven), Hollestraat 1

Interesse?

Bezorg dan je gegevens aan peter.verstraeten@velo.be. Van zodra de cursusdata en de kostprijs bekend zijn, word je uitgenodigd.