Repareer je fiets

Repareer je fiets

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 03/05/2017
Wat als je band kapot is, je remblokken geblokkeerd zijn, of je stuur scheef staat? Bekijk hier de mogelijkheden voor fietsreparaties:
  1. Do it Yourself: eenvoudige reparaties
  2. Ga naar een fietsenmaker
  3. Bezoek een Repair Café
  4. De fietskeuken
  5. Fietsherstelcursussen

1. Do it yourself: eenvoudige reparaties

Op Youtube vind je tal van filmpjes die je stap voor stap uitleggen hoe je een herstelling doet:

Is jouw fiets kapot? Dan zijn er tal van mogelijkheden om deze te herstellen!

2. Ga naar een fietsenmaker

Ga naar de fietsenmaker in jouw buurt. Netwerk Bewust Verbruiken verzamelde alle fietsherstellers in Oost-Vlaanderen op een kaartje. Voor alle fietsherstellers in Vlaanderen kan je bijvoorbeeld zoeken via de website van de Vakmannen.

3. Bezoek een Repair Café

Bezoek een Repair Café in jouw buurt. Naast herstellingen van elektro, kledij, gebruiksvoorwerpen,... kan je er ook jouw fiets laten herstellen. Kijk zeker eens op voorhand of er iemand aanwezig is die fietsen repareert. Een Repair Café in jouw buurt vind je via Uit in Vlaanderen en Repaircafé.org.

4. De fietskeuken

Sleutel je graag zelf aan je fiets, maar heb je niet het juiste materiaal? Dan kan je terecht bij de fietskeuken. Zij helpen ook graag een handje mee. Je kan terecht in de Gentse fietskeuken (Brugse Poort en Ledeberg) en in de Antwerpse fietskeuken.

5. Fietsherstelcursussen

Geïnteresseerd om zelf te leren hoe je herstellingen doet? Volg dan een workshop fietsherstelling. Zo leg je in de toekomst in 1-2-3 zelf een nieuwe band op je fiets. (*Overzicht van cursussen wordt aangevuld*)