Bezoek de Nederlands-Vlaamse Repair Café Trefdag

Bezoek de Nederlands-Vlaamse Repair Café Trefdag

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 16/05/2017
Terwijl druk gebroed wordt op de volgende Vlaamse trefdag van dit najaar, neemt Netwerk Bewust Verbruiken al eens een kijkje bij onze overburen! De Nederlands-Vlaamse Repair Café-dag op zondag 11 juni is het ideale moment om bij te leren van elkaar en inspiratie op te doen voor jouw eigen Repair Café.
Foto: Martin Waalboer/Stichting Repair Café International

De Nederlands-Vlaamse Repair Café-beweging heet Vlaamse vrijwilligers en professionelen welkom op haar jaarlijkse Repair Café-dag. Een ideale moment om bij te leren van elkaar en inspiratie op te doen voor onze eigen werking.

Programma van de dag

De Repair Café-dag wordt dit jaar gehouden in Gorinchem, een Zuid-Hollandse vestingstad. De dag begint met presentaties van o.a. Repair Café-bedenker Martine Postma. Na de lunch kan je twee sessies bijwonen. Met een kleinere groep verdiep je je in thema’s die met het Repair Café te maken hebben. Daarnaast zal er voldoende gelegenheid zijn om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen.

Het ideale moment om bij te leren van elkaar en inspiratie op te doen voor jouw eigen Repair Café

Bekijk hier welke sessies je kan bijwonen (sessies nog te bevestigen afhankelijk van de interesse):

 • Repareerbaarheid van producten: met Irene La Faille, onderzoeker bij de Consumentenbond.
 • Promotie via social media: met online marketeer Age Huitema.
 • Fotografie: hoe maak je een goede Repair Café-foto?
 • Wachten saai? Mooi niet!: vermaak jouw bezoekers terwijl ze op hun beurt wachten, met Marcel Oehlen van Repair Café Venlo-Zuid.
 • Tuingereedschap slijpen: met Repair Café Zeist (neem zelf bot gereedschap mee, denk aan de snoeischaar, heggenschaar, schoffel, spade, hak en de voegenkrabber, geen elektrisch gereedschap en grasmaaiers).
 • Textiel: tassen maken van restmateriaal, met coupeuse Marjanne van der Vliet uit Amsterdam (neem je eigen naaimachine mee).
 • 3D-printen: met Albert Falck van Lay3rs uit Eindhoven.
 • Veiligheid: welke veiligheidsaspecten zijn van belang in een Repair Café en hoe kunnen we daarmee omgaan? Met Alex van Doorn van Repair Café Breda.
 • Vrijwilligers: hoe vind je vrijwilligers en hoe houd je ze betrokken? Met Caron Muñoz-Honold, wijkcoach in  Amstelveen.
 • Organisatie en financiën: tips en ervaringen uitwisselen. Met Tim Stok, penningmeester van Repair Café International.
 • Testlab Reparatiemonitor: test de online tool die Stichting Repair Café ontwikkelt voor het verzamelen van reparatiestatistieken. Met projectmedewerker Nieske Kalkman.

Praktische info

Afspraak op 11 juni in het Zuid-Hollandse Gorinchem, voor een dag vol workshops, demonstraties en gezellige babbels.

Schrijf je in via de website van Repair Café International.

Foto: Martin Waalboer/Stichting Repair Café International
Foto: Martin Waalboer/Stichting Repair Café International