Burgerinitiatieven versterken vanuit partnerschap

Burgerinitiatieven versterken vanuit partnerschap

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 25/02/2022
UPDATE: VOLZET - Socius organiseert daar samen met Commons Lab een driedaagse opleiding over op 28 maart, 12 mei en 2 juni.

De jongste jaren zien we een nieuwe golf van burgerinitiatieven. Burgers organiseren zich op eigen kracht en van onderuit. Ze zoeken manieren om hun initiatief sterker te maken. Ze zijn eerder op zoek naar samenwerking dan naar ondersteuning. Deze driedaagse vorming toont hoe partnerschappen ondersteunend kunnen zijn voor burgerinitiatieven.

Voor wie? 

Sociaal-cultureel werkers, professionals uit andere domeinen die willen samenwerken en ondersteunend willen zijn voor burgerinitiatieven. 
Het aantal plaatsen is beperkt tot 15! 

Programma

De organisatoren reiken theoretische inzichten aan en maken maximaal gebruik van de aanwezige expertise in de groep èn in het werkveld. Je wordt zelf aan het werk gezet en formuleert in interactie met de andere deelnemers uitdagingen, tips and tricks. We gaan ook samen op pad om live enkele commonsinitiatieven te bezoeken en onderzoeken.

Op dag 1 - 28 maart (Brussel)

maak je kennis met de wondere wereld van burgerinitiatieven en burgerparticipatie. Je gaat bovendien na op welke manier jij en je organisatie je kunnen verhouden tot burgerinitiatieven en hun noden en behoeften.

Op dag 2 - 12 mei (Gent o.v.)

trek je erop uit met Commons Lab: je bezoekt commonsinitiatieven en combineert dat met een workshop rond commonsprincipes.

Op dag 3 - 2 juni (Brussel) 

ga je na hoe je prille burgerinitiatieven kan versterken (met specifiek aandacht voor issues zoals zakelijk-financiële worstelingen, het vormgeven van een startende organisatie, netwerking...)

Organisatie

Steunpunt Sociaal-Cultureel Werk Socius i.s.m. Commons Lab

Meer informatie en inschrijven 

Via de website van Socius - UPDATE: VOLZET