Brussel Helpt haalt 56.774 euro op voor Babytheek Brussel

Brussel Helpt haalt 56.774 euro op voor Babytheek Brussel

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 14/12/2020
De organisatoren, nieuwszender BRUZZ en partners, maken zo extra Babytheken in Brussel mogelijk!
foto: Kevin Van den Panhuyzen voor BRUZZ

De jaarlijkse solidariteitsactie Brussel Helpt zamelde dit jaar niet minder dan 56.774 euro in. Dat bedrag gaat integraal naar Babytheek Brussel. 

Ondanks corona

Door de coronacrisis kon de Grootste Spaghettislag ter Wereld niet doorgaan. Toch ging Brussel Helpt 2020 door. Heel wat mensen besloten om een Babytheek Brussel-abonnement te doneren of een individuele actie op te zetten, goed voor een totaalbedrag van 56.774 euro. 

Ook de inzamelactie voor babyspullen leverde heel wat bruikbaar materiaal op, dat in nieuwe Brusselse Babytheken zal worden ingezet. Er zijn maar liefst 325 items binnengebracht. Daar horen 18 babybadjes bij, 8 volledige sets borstkolven, 11 flessenwarmers, 14 draagdoeken en 15 draagzakken, 22 Maxi-Cosi’s, 11 reisbedjes, 10 borstvoedingskussens, 7 sterilisators voor flessen, 7 babyfoons, 7 wippertjes en nog veel meer. Dreambaby schonk een aankooptegoed. Daarmee kunnen nieuwe degelijke spullen worden aangekocht om de catalogus van nieuwe Brusselse Babytheken aan te vullen. 

Extra Babytheken in Brussel

Vandaag is Babytheek Elzenhof in Elsene de enige in het Brussels gewest. Maar die ene Babytheek kan niet ingaan op de grote vraag naar babyspullen van jonge Brusselse gezinnen. Daarom gaat Babytheek Brussel op zoek naar partners om nieuwe Babytheken te helpen opstarten in andere delen van de stad. Met de steun van Brussel Helpt 2020 wordt dat mogelijk. Met elke 10.000 euro van Brussel Helpt kan Babytheek Brussel een nieuwe Babytheek ondersteunen bij de opstart. 

Ben jij / ken jij een Brusselse partner die een Babytheek in een (bestaande) werking in het Brussels Gewest wil integreren, neem dan contact op. Meer informatie daarover op babytheekbrussel.be.

Dankjewel! 

We willen alle schenkers van harte bedanken.

Uiteraard zijn we ook de organisatoren van 'Brussel Helpt' erg dankbaar: BRUZZ en partners -- met een bijzondere vermelding voor de Brusselse gemeenschapscentra.
We danken ook de gulle overheden: de Vlaamse Gemeenschapscommissie, die 30.000 euro investeert in de Babytheken en Vlaamse overheid, die mee op zoek gaat naar geschikte locaties voor de Babytheken.