Happy Kiddo lanceert kledingabonnement voor kinderen

Happy Kiddo lanceert kledingabonnement voor kinderen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 01/03/2017
Op zaterdag 22 oktober 2016 ging ‘Happy Kiddo’ officieel van start op de site van Dok Noord in Gent. Die dag stapten de eerste ouders in een gloednieuw, duurzaam concept: een kledingabonnement voor kinderen.
CC Happy Kiddo

Groeien als kool   

Happy Kiddo is een uniek kledingabonnement voor boefjes van 0 tot 3 jaar die veel te snel uit hun kleren groeien. Voor een vast maandelijks bedrag kiezen ouders een vast aantal kledingstukken uit een aanbod van kwalitatieve en duurzame merken. Elk begin van de maand kunnen ze de outfits inruilen voor andere.

Is zoon of dochter uit de kleertjes gegroeid? Zin in iets anders? Elk begin van de maand kunnen ouders de outfits of een deel ervan inwisselen

Oprichtster Sophie Devolder (29) is zelf mama van een dochter van anderhalf jaar oud. Tijdens het shoppen vindt ze het niet erg om voor zichzelf wat meer te betalen voor duurzame en kwalitatieve stuks. “Bij kinderkledij ligt dat moeilijker omdat het geen investering is op lange termijn. Voor je het weet is je kind het stuk ontgroeid”.

Onderzoekster wordt onderneemster    

Sophie Devolder werkte 4 jaar bij het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling, een onderzoeksgroep aan de universiteit van Gent. Daar leerde ze om op een andere manier naar de markt te kijken. “We hoeven niet per se van alles eigenaar te zijn.” Bovendien mist ze binnen de textielsector de awearness rond sociale en ecologische thema’s die in andere sectoren (mobiliteit, voeding, energie,…) wel toeneemt. Met Happy Kiddo zet Sophie de stap naar de praktijk en wil ze daar verandering in brengen.

Duurzame mode    

De merken die Sophie aanbiedt binnen het Happy Kiddo-abonnement zijn stuk voor stuk merken die zich engageren op sociaal of ecologisch vlak. Ze creëren hedendaagse kwaliteitskleding met een eigen unieke touch, los van genderclichés of seizoenscollecties. Belgische en Nederlandse labels hebben een streepje voor.

Kinderlijk eenvoudig    

Hoe werkt Happy Kiddo precies? Ouders kiezen online 5, 10 of 15 kleertjes uit. Die kledingbox wordt aan huis geleverd of kan je ophalen op de site Dok Noord in Gent? Je houdt de kleren zolang je wil. Is zoon of dochter uit de kleertjes gegroeid? Zin in iets anders? Elk begin van de maand kunnen ouders de outfits of een deel ervan inwisselen.

Geïnteresseerd in een kledingabonnement? Met de kortingscode 'SHARE' krijg je 5% korting op het volgende kwartaal of op een cadeaubon die je schenkt.

Startdagen - Persoonlijke aanpak    

Via startdagen in Gent zorgt initiatiefneemster Sophie Devolder ervoor dat het eerste contact persoonlijk verloopt. Op zo’n event krijg je als ouder alle toelichting, kan je kennismaken met de kleding en kan je alle vragen aan haar stellen. De data van de eerstvolgende startdagen vind je op de website happykiddo.be.

-Geïnteresseerd in een kledingabonnement? Abonneer je hier met de kortingscode 'SHARE' krijg je 5% korting op het volgende kwartaal of op een cadeaubon die je schenkt-

CC Happy Kiddo