Broederlijk Delen lanceert Foodwise

Broederlijk Delen lanceert Foodwise

Broederlijk Delen
geschreven door Broederlijk Delenlaatst aangepast op 13/03/2017
Elk jaar zet Broederlijk Delen een aspect van zijn werking in de kijker tijdens de vasten. Dit jaar roepen we Vlaanderen massaal op om de boeren in Burkina Faso te steunen. Want met een regenseizoen van slechts 4 maanden is het voor de boerenfamilies een uitdaging om hun gezin eten te geven. Ze werken keihard om te overleven. Daarom lanceert Broederlijk Delen 'Foodwise'.
Foodwise
Foodwise

Foodwise: aan de slag met duurzaam voedsel

Foodwise is een actietool die verschillende duurzame voedselinitiatieven in Vlaanderen bundelt. Wat wordt bedoeld met duurzaam voedsel? En hoe kunnen we zelf bijdragen aan een ecologisch landbouwmodel dat de kleine boer overal ter wereld loon naar werken geeft? Foodwise wijst je de weg!

Foodwise is een actietool die verschillende duurzame voedselinitiatieven in Vlaanderen bundelt.

Je kan de jaarlijkse campagne van Broederlijk Delen steunen door een gift te doen, maar ook door zelf bewuster om te gaan met bijvoorbeeld voedsel. Want alles wat wij hier doen, heeft een impact elders.

Wedstrijd 'Hippe kool zoekt creatieve kok'

Op Foodwise kan je je ook registreren voor onze wedstrijd ‘Hippe kool zoekt creatieve kok’. We roepen mensen hierbij op om een creatief en een duurzaam recept te maken met kool. Zo maken we de kool weer helemaal hip, net zoals in Burkina Faso. In dit Afrikaanse land dat we tijdens onze jaarlijkse vastencampagne in de kijker zetten is het een alledaagse groente die vaak in de keuken gebruikt wordt.

Praktische info wedstrijd:

  • Wanneer: 1 maart t.e.m. 15 april
  • Prijs: waardebon van 100 euro in ‘De Superette in Gent’, het duurzame restaurant van Kobe Desramault
  • Bekendmaking winnaar: eind april
  • Meer info deelname: www.hippekool.be