Boomtown gaat bio

Groene groenten en fijne fruitjes nog aan toe. Boomtown gaat bio en dat zal u geweten hebben. Het Gentse muziekfestival zet zo alweer een volgende stap in het duurzaamheidsbeleid van het festival. Volg de groene avonturen van Boomtown op www.boomtowngoesgreen.be.
boomtown bio de wassende maan
Boomtown keurt de radijsjes bij De Wassende Maan

In de serres staan de sla en radijsjes er blakend van gezondheid bij, klaar om zich over drie weken van hun nobele taak te kwijten: het vullen van de hongerige magen van de medewerkers, artiesten en publiek van Boomtown.

Zowel voor de eetstand op het festivalterrein als voor de artiesten- en medewerkerscatering maakt Boomtown op de Gentse Feesten van dit jaar gebruik van de groenten van De Wassende Maan, een coöperatieve voor biodynamische landbouw.

Boomtown zond afgelopen vrijdag zijn boerenzonen-op-speed Maarten en Dieter uit naar het pittoreske Astene, vlakbij Deinze. Daar hebben de mensen van De Wassende Maan een flink uit de kluiten gewassen boerderij van maar liefst 12 hectare groot uit de Vlaamsche klei gestampt. Samen met coördinator Helga trokken Maarten en Dieter op verkenning op de boerderij.

De Wassende Maan kweekt groenten en fruit op een biodynamische wijze, met respect voor het milieu en met oog voor het welzijn van planten, dieren en mensen. Iedereen die wil kan er zich abonneren op een bio-pakket, een wekelijkse portie gezonde groenten en fruit. Je kan ook gewoon langsgaan in de bio-winkel op de boerderij zelf, waar nog heel wat ander bio-lekkers te koop is.

In de serres stonden de sla en de radijsjes er alvast blakend van gezondheid bij, klaar om zich drie weken later van hun nobele taak te kwijten: het vullen van de hongerige magen van de medewerkers, artiesten en publiek van Boomtown. De hongerigen spijzen is voorwaar een mooie deugd.

Alle info op www.boomtowngoesgreen.be en  www.dewassendemaan.be

Boomtown goes De Wassende Maan
Boomtown goes De Wassende Maan