Beestjes op bezoek

Beestjes op bezoek

Velt
geschreven door Veltlaatst aangepast op 31/10/2014
Ga op ontdekking in je tuin en bekijk wat er leeft in het gras, tussen de bloemen en in de struiken. Je zult versteld staan! Zonder dat je er iets voor hoeft te doen, vinden dieren jouw tuin: insecten, spinnen, vogels en zelfs kleine zoogdieren. Maar ken jij deze beestjes ook echt?

GA JE TUIN IN EN KIJK

Je tuin is meer dan een gazon om op te spelen of een verzameling planten. Op iedere plek vind je een heleboel leven. Allerlei dieren voelen zich thuis in jouw tuin. Ze vinden er beschutting, iets om te eten en soms ook een plek om zich voort te planten. In ‘Beestjes op bezoek’ maak je kennis met enkele ‘beestjes’ die in bijna iedere tuin voorkomen.

Ga je tuin in en kijk eens goed in het gras, tussen de bloemen of onder de struiken. Zie je die rups? Of dat kevertje met de zwarte stippen? Of die kleine vogel met zijn staartje in de lucht? Wat doen ze daar en waarom hebben ze dat plekje uitgekozen? Aan de hand van verschillende plekken in de tuin ontmoet je enkele veel voorkomende bezoekers.

BESTEL HET BOEKJE

‘Beestjes in de tuin’ is een uitgave van Velt – Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. Het boekje telt 50 pagina’s en kost 5,50 euro in de boekhandel. Bestellen kan ook via www.velt.be/publicaties