Antwerpen opent allereerste winkel zonder verpakkingen

Antwerpen opent allereerste winkel zonder verpakkingen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 08/05/2014
Het is zover. Met Robuust - the Zero Waste Shop krijgt Antwerpen als eerste stad in België een winkel zonder verpakkingen. Robuust opent op 29 juni de deuren in de Reynderstraat.
robuust antwerpen
Bron foto: Flickr cc Anna. Foto van een afvalloze winkel in Mukwonago (Verenigde Staten)

Klanten kunnen droogwaren zoals pasta, rijst, chocolade, koekjes, granen, koffie, kruiden... zelf uit grote bakken scheppen en opbergen in verpakkingen die ze mee van thuis nemen. Bij het binnenkomen worden de lege potjes gewogen en voorzien van een etiket. Eens gevuld worden ze opnieuw op de weegschaal gezet en kan men de prijs berekenen op basis van het gewicht. "Het is de bedoeling dat klanten hun eigen verpakkingen meenemen", zegt initiatiefneemster Savina Istas (25). "Wie die niet heeft, kan bij ons wel linnen zakken en glazen flessen en bokalen kopen.

Ook non-food-artikelen

Robuust zal ook voorwerpen verkopen waardoor je ecologischer kan leven. Zoals rietjes en lunchdoosjes uit roestvrij staal en herbruikbare watjes. Ook vitaminesupplementen, essentiële olien en gezichtsmaskers kan je in bulk aankopen. Zepen en wasverzachters kunnen uit grote bidons getapt worden.

Robuust - The Zero Waste Shop
Vanaf 29 juni 2014
Reynderstraat 2 - 2000 Antwerpen
www.facebook.com/Robuustthezerowasteshop

Bron: Gazet Van Antwerpen

Ook gepost in: Voeding