My Fair Baby-wandelingen langs Antwerpse eco-adresjes

My Fair Baby-wandelingen langs Antwerpse eco-adresjes

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 11/08/2016
Jonge ouders moeten heel wat (aankoop)keuzes maken voor hun baby. Om hen een duwtje in de rug te geven, werkte My Fair Baby in Antwerpen een papieren ecoplan en twee wandelroutes uit. Die leiden langs winkels, horecazaken en diensten met ecologische babyspullen, duurzame voeding en leuke tweedehands hebbedingen.
my fair baby antwerpen
Je kan deze kaart onderaan de pagina downloaden. De voorkant toont 2 wandelroutes langs ecopunten in de Antwerpse binnenstad. Op de achterkant vind je meer informatie over deze adresjes en krijg je een overzicht van heel wat andere duurzame initiatieven.

Van ecoshoppen tot samentuinen

Naast (web)winkeladresjes en horecazaken geeft het papieren plan ook een overzicht van duurzame initiatieven rond voeding, wonen, mobiliteit en groene ruimes. Van borstvoedingsplekken tot samentuinen, fietsherstelpunten en ruilinitiatieven. De voorkant bevat een stadsplan van Antwerpen met 2 wandelroutes van elk zo'n 3,5 km lang. Op de achterkant vind je meer informatie over alle afzonderlijke ecopunten.

Doe de wandeling op eigen houtje
Het My Fair Baby Ecoplan kwam tot stand met steun van de Stad Antwerpen. De papieren versie wordt onder meer verdeeld via het Ecohuis en enkele ecopunten op de kaart. Ouders die de wandeling op eigen houtje willen maken, kunnen de route ook downloaden en afdrukken. Alle punten van het plan zijn ook terug terug te vinden op antwerpen.ecoplan.be.

Bekijk ook onze adresjes in Leuven

Lees hier alle artikels van My Fair Baby (tips & tricks, getuigenissen....)

Ook gepost in: Reizen & Vrije tijd