Your Choice, dé beurs voor duurzame voeding op Horeca Expo

Your Choice, dé beurs voor duurzame voeding op Horeca Expo

Rikolto
geschreven door Rikoltolaatst aangepast op 17/11/2016
Hoe zet u duurzame voeding op de agenda van aankopers en chef-koks van grootkeukens en restaurants in uw gemeente? Vredeseilanden biedt samen met Fairtrade Belgium en BioForum Vlaanderen vijf volle dagen een antwoord tijdens Horeca Expo met ‘Your Choice'.
Ontmoetingsplek tussen leveranciers en grootverbruikers.

Your Choice is  dé ontmoetingsplek voor duurzame leveranciers en grootverbruikers. Vredeseilanden is al zes jaar op rij trekker van Your Choice. Samen met Fairtrade Belgium en Bioforum Vlaanderen brengen ze leveranciers van biologische, fairtrade- en lokale producten in contact met geïnteresseerde grootverbruikers. “Your Choice is er om nieuwe contacten te leggen, informatie op te doen, deel te nemen aan ronde tafel gesprekken. Er heerst een heel aangename sfeer; je vindt er allemaal mensen die op zoek zijn naar hoe je duurzamer te werk kan gaan in je keuken, of leveranciers die je daarbij willen helpen", zegt An Opdebeeck, deelnemer Your Choice en coördinator Komida, cateringdepartement Universiteit Antwerpen.

Vredeseilanden op Your Choice

Wilt u graag een duurzaam chocolaatje serveren bij een (h)eerlijke koffie? Of bent u op zoek naar een alternatief voor vleesbeleg? Kom langs op onze marktplaats en maak kennis met onze leveranciers. In hal 4 op stand 4232 stellen een groot aantal duurzame producenten en leveranciers hun producten voor. Een aantal klassieke exposanten van Horeca Expo tonen hun duurzaam aanbod via de Your Choice-route en in de Sky Lounge komen minder bekende aspecten van duurzame voeding aan bod tijdens vier verrassende ontbijtsessies.

Zin in een bezoek, een rondleiding of een ontbijtsessie? Schrijf je nu snel in via www.salonyourchoice.be en ontvang zo je gratis toegangscode voor Horeca Expo. Die vindt plaats van zondag 20 tot en met donderdag 24 november in Gent.

Meer weten over Vredeseilanden en haar ervaring met grootkeukens?

In België kunnen grootkeukens een voortrekkersrol spelen in de verduurzaming van de voedingsgewoonten. Om dat te proces te vereenvoudigen, begeleidt Vredeseilanden al jaren grootkeukens. Uit hun begeleidingen blijkt dat één van de belangrijkste knelpunten voor grootkeukens het vinden is van geschikte leveranciers. Daarom faciliteert Vredeseilanden onder de noemer ‘Your Choice’ al zes jaar met succes contacten tussen grootkeukens en duurzame leveranciers en producenten. Meer info? www.duurzamecatering.be