Christel uit Vilvoorde brengt soep en brood rond met haar bakfiets

Christel uit Vilvoorde brengt soep en brood rond met haar bakfiets

Ferm
geschreven door Ferm laatst aangepast op 21/12/2017
Christel Beutels (45) uit Vilvoorde was jarenlang vertegenwoordiger. Altijd druk, druk, druk. Tot haar dochter een hersentumor kreeg. Christel besloot meer te gaan genieten en levert nu soep en boterhammen aan huis met de bakfiets.
soep en bokes
Christel Beutens kan zich een leven zonder fiets niet meer voorstellen. Foto: Carl Vandervoort

Ik start en stop wanneer ik wil, en voel me er goed bij dat ik nu op een sportieve én ecologische manier kan werken.

"Amper 12 was mijn dochter Roxanne toen ze een hersentumor kreeg. Ons hele gezin stond samen voor een gevecht, en allemaal hebben we beseft hoe snel het gedaan kan zijn. Dat we moeten genieten van wat we hebben, en wel nú. Roxanne doet het intussen prima, en de rest van het gezin ook. We maken minder ruzie om stommiteiten, vinden het echt niet erg om dingen uit te stellen tot morgen of volgende week als er iets leukers op de agenda staat.

Brainstorm met het gezin

Christel begon vanaf toen aan een totaal andere job. "We zijn even gaan samenzitten met het gezin, en uit onze brainstorm kwam het perfecte idee voort: ik ga m’n koksdiploma eindelijk gebruiken, en dagverse soep en boterhammen leveren aan huis met onze bakfiets. Die hadden we in huis gehaald toen Roxanne zelf niet meer zo goed kon fietsen. Nu staat hij symbool voor ons nieuwe leven. Hij valt op, knalrood als hij is, en ik word er ook zelf vrolijk van. We streven er naar om zo veel mogelijk onze producten bij de lokale groenteboer aan te kopen, daarom zijn onze soepen seizoensgebonden. Op die wijze belasten we het milieu zo weinig mogelijk."

Lekker warm trappen

Ik zwaai naar iedereen en zeg altijd goeiemorgen of goeiemiddag. De mensen zijn daar soms oprecht verbaasd over, want we zijn dat echt verleerd. Ik rijd van school naar bedrijf naar huis, en doe overal een gezellig babbeltje. Ik start en stop wanneer ik wil, en voel me er goed bij dat ik nu op een sportieve én ecologische manier kan werken. Dat ik daarbij soms door weer en wind moet trappen, vind ik totaal niet erg. Ik ben mijn zaak zelfs begonnen in een koude decembermaand, en dat heeft mijn motivatie er niet minder op gemaakt. Ik trek gewoon even een regenpak aan, en trap mezelf zo warm. Echt, ik kan me mijn leven zonder mijn fiets niet meer voorstellen.”

www.soepenbokes.be

TEKST: Lore Callens
FOTO: Carl Vandervoort

Dit artikel verscheen eerder in Vrouwen met Vaart, het magazine van KVLV. Klik hier om het volledige artikel te downloaden.

 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen en geneugten van een eenvoudiger leven in kijker. Laat je inspireren door de getuigenissen op www.simplifylife.be en ontdek alles over delen, ruilen, repareren en upcycling. Een project in samenwerking met Vlaams-Brabant klimaatneutraal.