Workshop leer minimaliseren: zet je spullen op dieet

Workshop leer minimaliseren: zet je spullen op dieet

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 17/05/2020
Heb je last van een overvolle agenda? Vind je dat er te veel spullen in je huis zijn? Heb je steeds tijd te kort? Ontdek het leven met minder spullen en meer tijd voor jezelf en jouw omgeving. In deze workshop leer je minimaliseren met Annelies Mentink.
© Yves Coussement / Netwerk Bewust Verbruiken

Je creëert tijd én ruimte voor wat voor jou écht belangrijk is – of dat nu je job, je vrienden, je hobby, je gezin of nog iets helemaal anders is.

Onder druk van de media en reclame koop je heel veel dingen. Bovendien krijg je ook heel veel dingen gratis. Zo zit je plots met een overvol huis dat je een wrang gevoel bezorgt. Ben jij ook iemand die verlangt naar een opgeruimd en georganiseerd huis? Ben je op zoek naar wat meer rust in je hoofd? Durf je te dromen van meer tijd voor hetgeen er écht toe doet?

Minimaliseercoach Annelies Mentink

In deze workshop ontdek je hoe je begint te ontspullen en langzaamaan kan ontwikkelen naar een minimalistisch leven, zonder je eigen stijl te verliezen. Vlaanderens experte in minimaliseren, Annelies Mentink, deelt graag concrete tips met jullie. Met behulp van organisatietechnieken geef Annelies jou zo het grootste cadeau van onze moderne samenleving: tijd om te doen wat écht belangrijk is en ruimte om je te omringen met zaken die er voor jou écht toe doen.

Wat is minimaliseren?

Minimaliseren gaat verder dan ontspullen alleen, minimaliseren draait niet enkel om het materiële, het is een proces van zelfbewustwording. Door al het overbodige uit je leven te schrappen, worden je doelen en prioriteiten duidelijker. Je creëert tijd én ruimte voor wat voor jou écht belangrijk is – of dat nu je job, je vrienden, je hobby, je gezin of nog iets helemaal anders is. Spullen moeten onderhouden worden: gebruikt, geplaatst, gepoetst, gerepareerd, verplaatst, bewonderd,… Dit kost (mentale) energie. En – misschien onbewust – stress. De tijd die je in de plaats krijgt door niet meer zoveel met spullen bezig te zijn, kunnen dan besteed worden aan leuke ervaringen met vrienden, kinderen, familie,…

Workshop op de Simplify Life Inspiratiedag - Proef het duurzaam en eenvoudige leven

Praktische info

  • Van 16u tot 17u30
  • Schrijf je in voor de workshop aan de infostand, vanaf 10u op de dag zelf. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je op tijd in.
  • Maximum 35 deelnemers

Koop je ticket voor de Simplify Life Inspiratiedag

Annelies Mentink geeft deze workshop op de Simplify Life Inspiratiedag op 12 februari in CC De Ploter (Ternat). Een dagticket kost 5€ (gratis voor kinderen onder de 8 jaar).

*** Wegens overweldigend succes is de voorverkoop van de tickets stopgezet. Je kan nog steeds een kaartje aan de kassa kopen: hou er rekening mee dat sommige workshops volzet kunnen zijn, maar geen nood: er is vanalles te beleven op de dag zelf: filmvoorstellingen, inspiratieshow en inspiratiemarkt! ***

Ontdek het volledige programma van de Simplify Life Inspiratiedag hier.

 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen van een eenvoudig en duurzaam leven in kijker. Laat je inspireren op www.simplifylife.be, een project in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.