Alle Simplify Life workshops op een rijtje

Alle Simplify Life workshops op een rijtje

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 30/03/2017
Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen en geneugten van een eenvoudiger leven in kijker. Wil je graag zelf aan de slag gaan in jouw buurt? Bijvoorbeeld door een boekenruilkast, autodeelgroep of samenkookgroep op te starten? Proef hier van ons aanbod workshops en trajecten.

Simplify Life: hoe begin je eraan?

Dit is een inleidende workshop om je wegwijs te maken in de vele manieren waarop je je leven kan vereenvoudigen. Hoe leef je met minder eigen spullen maar minstens evenveel comfort én extra sociaal contact? Welke initiatieven bestaan er al om auto’s, fietsen en tuinen te delen, samen te koken of spullen te repareren,...en hoe kun je er met je buurt of vereniging bij aansluiten? Lees meer

Workshops à la carte

Om te zorgen dat je direct aan de slag kunt, heeft Netwerk Bewust Verbruiken -in samenwerking met een aantal van haar leden- een gevarieerd aanbod van workshops ontwikkeld over concrete thema’s waar je als vereniging of buurt rond kunt werken:

Autodelen via Cozycar | kinderfietsdelen met Op Wielekes | Cohousing met Samenhuizen vzw | Buurtwerking via LETS | Simplify Life: Start to organise | Repair CaféSamentuinenSamenkookgroep | Samen lokale voeding kopen via Voedselteam of Buurderij

Of download de menukaart met ons volledige aanbod.

 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen en geneugten van een eenvoudiger leven in kijker. Laat je inspireren door de getuigenissen op www.simplifylife.be en ontdek alles over delen, ruilen, repareren en upcycling. Een project in samenwerking met Vlaams-Brabant klimaatneutraal.