Vereenvoudiging was nooit zo grappig als in dit boekje

Vereenvoudiging was nooit zo grappig als in dit boekje

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 07/04/2016
Wat gebeurt er als je een jaar lang alle dingen die je graag zou hebben, tekent in plaats van ze te kopen? De Amerikaanse Sarah Lazarovic nam de proef op de som. Met het vermakelijke 'A Bunch Of Pretty Things I Did Not Buy' neemt ze je mee op een visuele reis van een jaar zonder shoppen.
a bunch of pretty things

Sarah Lazarovic maakte een leuk en toegankelijk boek met in de hoofdrol de spullen die ze NIET kocht. In A Bunch of Pretty Things I Did Not Buy herbeleven we haar jeugd- en tienerjaren in Florida, waar ze voornamelijk met vriendinnen rondhing in grote shopping malls. Via leuke anekdotes en fijne tekeningen beschrijft ze hoe ze zichzelf bewust werd van de impact die haar spullen hadden. Ze besloot vervolgens om een jaar niet te shoppen en in de plaats te ontrommelen. Sarah tekende elke verleiding die ze doorstond. Kleedjes, schoenen, juwelen  en meubelen spreken haar aan vanuit de bladzijden in het boek. Ze spellen haar de les, of smeken om zich tussen hen neer te vleien.

"Eigenlijk valt het heus wel mee geen dingen te kopen die je niet nodig hebt," besloot Sarah na dat jaar. "Het draait helemaal niet om dat nieuwe jurkje, maar om de mentale energie die je nodig hebt om niet over te gaan tot een aankoop. Zonder nadenken iets kopen, is gemakkelijk. Het bewust niet kopen, is veel moeilijker." Sarah tekende ook de Buyerarchie of needs (with apologies to Maslow) en vertaalde die voor Netwerk Bewust Verbruiken met veel plezier naar deze Piraminder.
 

Bedankt, Sarah!

Ook gepost in: Genoeg